Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. August 21:00 by Jørli Petersen

S-klasse som ellert

Tidens måske smukkeste og mest veldesignede bil, – nu også som 100 procent el-bil til bykørsel.

Der er ikke mindste forkert i af lave en stor og meget luksuriøs limousine til bytrafik, en bil der skal hente vigtige gæster i lufthavnen, køre brudepar fra kirke til fotograf og lignende, men Mercedes går helt galt i byen, når man bruger ord som ekstraordinær langturskomfort om en Mercedes S-klasse, der er 100 procent elektrisk, for vi kan ikke se den store komfort i at lede efter en ledig ladestander på de tyske motorveje, og vi kan ikke se nogen særlig attraktiv komfort i inderbanen på de selvsamme motorveje, for som det er tilfældet med alle andre el-biler, er motorvejen en af elbilens tre store fjender.

S-klassen skal ikke vurderes ud fra som komfort bag rattet, men alligevel. Vi bringer et foto.

Men nu er S-klassens ellert her, og hvis man har lidt over en million gode danske kroner, kan man komme med på el-vognen.

Hvis man vil smide 1,5 million kroner efter en elbil, kan man få topmodellen, der har betegnelsen EQS 580, men for alle S-klasser af typen EQ, er der kun een batteripakke til rådighed, en batteripakke på 107,8 kWh, og vender vi alt det med miljø, er der ikke specielt meget miljø i at lave så store batterier.

Det kan give et pænt CO2 regnskab, hvis tyskerne kan holde sig fra at producere el ved at bryde og afbrænde brunkul, men de to S-klasse ellerter yder henholdsvis 333 eller 523 HK, hvor den store S-klasse med 523 HK trækker på alle fire.

To elektriske S-klasse, to elmotorer, to effekter men kun en batteripakke, som til gengæld er stor.

Mercedes oplyser rækkevidder på 743 og 665 teoretiske kilometer på en opladning, den store model kører naturligvis kortest, men det kræver igen, at man holder sig fra både danske og tyske motorveje, men som luksusdyr i bytrafikken, er der garanti for, at man kan blive transporteret særdeles komfortabelt til og fra lufthavnen.

En Mercedes S-klasse ellert kan lade med op til 200 kW, men det skal vi først opleve i virkeligheden, før vi tror det er realistisk i hverdagen, og så er de hurtige ladetider som altid begrænset til 80 procent af bilens kapacitet.

Vi er fulde af lovord til Mercedes S-klasse. Det er måske tidens smukkeste bil, og man lægger slet ikke mærke til, at de blødt svungne linjer nærmest skjuler en 1,5 meter høj limousine, men hvis bilens skal andet end køre bykørsel, er det en bil vi mener, vil opnå meget højere nytteværdi, hvis man vælger alt andet end ren el.

S-klasse laves også som plug-in hybrid, lidt endnu kun i lang udgave, og hvis man vil bruge en S-klasse, til at hente årets høst i Barolo, er det denne udgave vi vælger.

S-klasse med EQ betegnelse er kun egnet til bykørsel. Køber man EQS til fuldt brug, skal man have sit hoved undersøgt.

Pin It on Pinterest