Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. May '16 18:22 by Jørli Petersen

S-Max i priskrig

u8s2tfrlcyuq5gizf7ze (1)Ford kikker sig lidt betænkeligt over skulderen, og sætter prisen ned på S-Max, men bare rolig, det er slet ikke så slemt som det lyder, -det er kun S-Max med benzinmotorer, der ryger på tilbud.

En af de store stygge konkurrenter, som tilsyneladende gør Ford lidt nervøs, er Renault Espace, og med billigste S-Max til 355.000 kr før alt muligt, bliver det endnu mere uoverskueligt, at danne sig et billede af markedet netop nu, for Renault Espace fås kun med dieselmotor.

Til gengæld kan Ford prale af et såkaldt tilbud på hele 122.000 kr, når den får fuld skrue. Den bil der hiver den største rabat er den 240 hestes benzinudgave med automatgear, prisen for denne udgave er 430.000 kr, men så kommer vi til det man skal huske, før man tager stilling til det S-Max tilbud, som indtil videre løber til udgangen af juni måned.

Først skal man lægge mærke til, at der ikke er S-Max diesel på officielt tilbud. Billigste S-Max diesel koster på den officielle prisliste 436.000 kr, altså en højere startpris end den dyreste benzin på tilbud, og selv om Ford S-Max officielt er en MPV-type med plads til syv personer, skal man hive lidt flere penge op fra tegnebogen, før der er siddepladser til alle syv.

Sæderække tre koster mindst 22.000 kr, dertil kommer i de fleste tilfælde metallak til 7000 kr, og for alle modeller gælder det, at leveringsomkostningerne er 4000 kr, så hvis den billigste S-Max på tilbud skal være 7-personers, vil prisen være mindst 388.000 kr.

Langt de fleste Ford S-Max sælges som en eller anden form for firmabil. Det vil sige leasing, og så gælder alle de nævnte priser ikke. Leasingselskaberne køber biler til helt andre priser, og selvfølgelig køber leasingselskaberne S-Max diesel, som er klart dominerende som den mest solgte S-Max, og foruden alt det med kræfter og sejtræk ved lave omdrejninger, handler det også om forbrug, for S-Max benzin har et officielt forbrug på 12,7 km/l med 240 hestes benzinmotor, og i praksis giver det et forbrug der ligger meget lavere. Et gæt på 7-8 km/l er nok ikke helt i skoven.

Billigste tilbuds S-Max har 1,5 liters motor med 160 HK. Her er det officielle forbrug opgivet til 15,4 km/l, og igen er det et meget teoretisk tal, men det giver lidt pluspoint, at selv den mindre benzin S-Max må køre med 1600 kg på krogen.

Vi lukker som vi begyndte med en af S-Max værste konkurrenter. Renault Espace fås kun med dieselmotor, her skal der også betales ekstra for dit og dat, og rigtig gættet, Renault giver også en fornem rabat på deres Espace, hvor den billigste Espace med 130 hestes diesel koster officielle 490.000 kr. I pæne runde tal er det 50.000 kr mere end den billigste diesel S-Max, før alle tænkelige former for rabat og ekstraordinære tilbud.

Pin It on Pinterest