Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. October '15 11:30 by Jørli Petersen

S-Max på gule plader

Fords sporty S-Max med tilhørende familiefætter Galaxy er klar til blive monteret med kulørte nummerplader. Enten helt gule eller papegøje, men Ford satser bredt på begge biler, som uden tvivl har været en succes for bilmærket de senere år.

S-Max er bilen med finurlighederne, det er bilen, hvor den tidligere model var let genkendelig på de karakteristiske gæller bag forhjulene, og det er bilen, som har hentet en del priser og bunker af anerkendelse. Når vi taler om dansk registrering som varebil, må vi desværre konstatere, at de nye smarte klap-sammen sæder bliver pillet ud og officielt smidt på skrotbunken, og det samme gør sig gældende med sæderne fra Galaxy, som groft sagt deler teknik og konstruktion med sporty S-Max.

Forskelle på de to biler er især opsætning af undervogn og en gang design, men både S-Max og Galaxy har Ford 4-cylindrede benzinturbo på 1,5 liter og 160 HK som basismotor, selv om det ikke er billigste model. Hvis man holder fast i benzinmotorer, er næste mulighed 2-liters med 240 HK, mens resten af modelprogrammet kører med dieselmotorer, og selvfølgelig kan man vælge mellem manuelt og automatisk gear, ligesom både S-Max og Galaxy kan fås med træk på alle fire hjul.

IMG_2590

Den Sporty Ford S-Max med og fætter Galaxy er ombygget til danske varebiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er stort set død løb prismæssigt mellem en 180 hestes med 4-hjulstræk eller en 210 hestes med forhjulstræk. For S-Max svinger vi omkring 315.000 kr før moms og 360.000 hvis man vælge papegøjeplader, som nok er løsningen for de fleste med de dyreste varianter.

For Galaxy kredser de samme versioner omkring 335.000 kr uden moms og 390.000 kr incl moms.

Konkurrenten til begge modeller er Renault Espace, som netop nu satser hårdt på en solid andel af det danske marked.

Pin It on Pinterest