Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. December '18 09:11 by Jørli Petersen

S-O-S

Den nye Toyota Supra er langt fra en nyhed, men nu er processen så langt fremskreden, at man skal indbetale 15.000 kr, hvis man ønsker at være blandt de første 900 (måske) lykkelige Supra-ejere i Europa. Heldigvis fremstår Toyota som mere troværdige og solide, når man kræver forudbetaling, modsat Tesla der for nogen tid siden bad folket om at indbetale 5000 USD, hvis man ønskede den nye Tesla lastbil leveret i 2020.

Overskriften er den korte udgave af ”slip omgående slanterne”, og det handler om at indbetale 15.000 gode danske kroner, blot for at vise den gode vilje til Toyota.

Hvis man på den måde kan blive blandt de heldige, vil man få en af de første 900 Toyota Supra, der kommer til Europa i 2019, men herfra er det meste af Toyotas seneste projekt Supra noget uklart.

Det store spøgsmål til Toyota vil være: Hvor længe forbliver Supra i produktion? Vil der blive produceret mere end de 900, der allerede er forudbestemt til det europæiske marked?

Alt peger i retning af en løbende produktion af generation fem af Toyota Supra, så hvor stor er værdien af at være blandt de først udvalgte, når man bare kan trille til den lokale Toyota pusher og bestille et eksemplar, men alt det ved vi mere om, når Toyota i begyndelsen af januar endelig langt om længe viser ny Supra uden camouflagemaling.

Supra har allerede drønet rundt på Goodwoods legendariske bane i sommeren 2018, så der er ikke tale om nogen egentlig nyhed, men Toyota gør sit bedste for at holde gryden i kog, og derfor har man tilbageholdt meget vigtige oplysninger som bilens endelige data og alt det med pris.

De kendte oplysninger siger langsliggende frontmotor og baghjulstræk. Alt andet havde også været en kold og sur karklud i ansigtet. Vi ved også, at motoren bliver en række 6’er, som nærmest er en tradition i Supra, vi ved ikke hvor stor motoren er målt på kubik, men vi bliver ikke det mindste overrasket, hvis Toyota har sneget lidt hybrid ind i Supra, for på den måde kommer pænt forbi de 300 HK man allerede har oplyst.

Toyota fortæller også, at tyngdepunktet i ny Supra er lavere end det er i den nuværende Toyota GT86, og det er en ganske interessant oplysning, for GT86 er trods alt ikke en ægte Toyota, det er lige så meget Subaru, det vil sige boxermotor, en flad og lavtliggende klump metal, som altid er til gavn for en bils tyngdepunkt, så en række 6’er der stikker GT 86, er interessant.

Det meget begrænsede antal Supra til det danske marked ankommer med de øvrige i sommeren 2019. Vi kender ikke det nøjagtige tidspunkt, men mon ikke det kommer til at falde sammen med Le Mans i midten af juni, hvor Toyota forventes at hente sejr nummer to.

Det betyder, at man skal have de 15.000 kr på svømmetur i godt et halvt år, hvis man vil være med blandt de første, og så er det jo godt, at Toyota er en noget mere stabil institution end amerikanske Tesla, der for noget tid siden sagde: Send os 5000 USD og vi vil overveje at sælge en lastbil til dig i 2020.

I begyndelsen af januar slipper Toyota alle oplysninger om den nye model Supra. Indtil videre ved vi kun, at det bliver en Supra med 3-liters række 6’er og baghjulstræk, og den samlede effekt er på den gode side af 300 HK.

Pin It on Pinterest