Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. March 17:41 by Jørli Petersen

Så falder priserne

VW ID.4 er en af de biler, der har sat priserne ned. I februar er der registreret 188 nye ID.4, men Tesla har registreret fem gange flere. Derfor har VW nu sat priserne ned. I første omgang er det 45.000 kr ned, men er det sidste prisdyk fra VW. Og hvad med de andre. Kan ID.3 holde fast i den relativt høje pris?

Det startede med Tesla, først med prisfald mellem 80- og næsten 130.000 kr, og senest har Tesla nok engang brugt prishammeren.

Ikke så voldsomt de sidste dage i februar, nu var det mere beskedent med et fald på 30.000 kr for en enkelt model, men Tesla 3 er ikke en hvilken som helst model. Det er en absolut topsælger hos Tesla, og mens rystelserne stadig ikke har lagt sig, siden Tesla bankede til priserne i januar, begynder det at blive meget tydeligt, at pris har en betydning.

Den ualmindeligt suveræne topsælger blandt el-biler i januar er Tesla Y. Der blev sat nummerplader på 1018 nye Tesla Y i løbet af februar, nummer to på listen over populære el-biler i februar er VW ID.4 med 188.

188?

Tesla sælger således mere end fem gange flere biler end nummer to på listen, og det kan alle andre end Tesla selvfølgelig ikke lade ligge.

Derfor er VW også trådt i såkaldt priskarakter. ID.4 er netop nedsat til 340.000 kr, et prisdyk på 45.000 kr, og ser man på ID.3 er der også overstregninger, på det der skal være en før-pris, men prisen er stadig 330.000 kr som den var før Teslas første prishug, men nok ikke meget længere.

Nissan har også holdt vejret, og den danske importør har givet sin mening til kende overfor fabrikken, og nu har Nissan også sat prisen på Ariya ned.

Ny pris er op til 35.000 kr lavere, så biligste Ariya nu kan fås til 380.000 kr, men der er stadig langt til Tesla 3, der kan fås til 330.000 kr, faktisk samme pris som VW ID.3, hvis pris vi følger med stor interesse den kommende tid.

Nummer tre på listen over de mest registrerede el-biler i februar, er Volvo XC40. Der blev hængt nummerplader på 170 nye XC40, men vi ved ikke, om det er nysolgte biler, eller biler der er solgt længe inden Tesla kom med nye priser, for er det tilfældet, kan Volvo-købere være fanget i fælden. En underskrevet slutseddel er en underskrevet aftale, og så skal der lægges mindst 418.000 kr for en XC40, og Volvo har ikke rykket prisen med en eneste krone, siden vi lavede den store prisgennemgang i januar. En prisgennemgang som du kan finde her på hjemmesiden.

Andre biler som tilsyneladende har sænket prisen, er Peugeot og Citroen. Ser man på de to mærkers hjemmeside, finder man overstregninger på nogle priser, men startprisen på e-208 er stadig 265.000 kr.

Peugeot kalder det et prisfald på 25.000 kr, men vi har ikke styr på, hvornår billigste e-208 kan have kostet 290.000 kr. Til gengæld kan vi finde en pris fra januar 2021, hvor billigste e-208 kostede 240.000 kr, men det jo ganske anderledes. Samme type overstregning finder vi hos Citroen, en e-C4 koster det samme som en e-208, men nu får begge biler en voldsom udfordring fra MG, der sender en billigere udgave af MG4 på markedet.

Nissan er et af de mærker, som nu reagerer på Teslas prisdyk. Nissan har sænket priserne med 35.000 kr, men den nye Nissan er fortsat meget dyrere end Tesla.

Ny pris er 250.000 kr, og det er på alle måder en bedre ellert, end det vi ser fra Citroen og Peugeot.

Med baggrund i februars forsigtige prisudvikling (prisdrop) er vort bedste råd stadig. Vent.

Priserne vil fortsætte ned, vi skal et godt stykke hen i april, før markedet begynder at finde tilbage til noget, det kan være stabilt, men de mennesker som allerede har en el-bil, har alle tabt.

Selvfølgelig er Tesla-ejere de helt store tabere. Her kan værditabet udmåles i kroner og øre, men når en brugt Tesla bliver mindre værd, er en anden brugt ellert selvfølgelig også mindre værd, for ingen tør købe brugt el-bil.

Peugeot har ikke flyttet på priserne på deres el-biler siden Tesla startede det store priskaos. Ser man på Peugeot hjemmeside, er en gammel pris overstreget, men prisen på e-208 er stadig 265.000 kr, og vi kan ikke huske, hvornår en e-208 har kostet 290.000 kr.

Andre store tabere er de brugtvognsforhandlere, der handler brugte el-biler, og især de der har hygget sig med at importere brugte Tesla til Danmark. Disse forhandlere er de helt store tabere. Varelageret blev pludselig meget mindre værd, og de klogeste blandt forhandlere, skyndte sig at sælge ud, ta’ tabet, og videre til næste projekt.

Pin It on Pinterest