Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. August '18 05:38 by Jørli Petersen

Så racer 777

Armene skal være spændt ind så man har begrænset bevægelighed. Armene må ikke flagre rundt i luften, hvis bilen selv beslutter sig for en lufttur.

Det danske team Spirit of St. Louis fik endelig rigtig salt under hjulene. Allerede tidlig morgen blev den gule roadster 777 skubbet til startstregen, og som det allerede var aftalt, blev første gennemkørsel en ægte testrunde, for at se om alt fungerede som det skulle, og så var det samtidig Dennis Lindbergs første rigtige race i bilen.

Video: https://youtu.be/Vlc0RnEfnAI

En ting er at sidde bag rattet når bilen bliver skubbet, noget helt andet er, når de 1250 HK for alvor begynder flytte sine mange kræfter ned i saltet, men første rapport fra Dennis Lindberg var meget positiv. Den er så let at køre, kunne Dennis fortælle efter første gennemløb. Den styrer meget bedre end nogen anden type lakester jeg har kørt, og den anelse affjedring der er i denne roadster, betyder, at den er i stand til at opsuge de mange små ujævnheder, der er overfladen på Bonneville.

Bonneville er også et sted med egne og meget skrappe regler for sikkerhed. Dennis måtte købe ny beskyttelse til hovedet. Begge medbragte blev dømt for gamle!!!

Det er samtidig en af de bedste baner, jeg har kørt på i de 10 år jeg har kørt på Bonneville, det har selvfølgelig også betydning, men min første gennmekørsel med 777 kan næsten sammenlignes med bilen hjemme i carporten, selvfølgelig fordi jeg ikke kørte fuld gas, men brugte mere tid på at finde bilens små skavanker og særheder, fortæller Dennis Lindberg.

Inderst inde er alle kørere iført brandhæmmende undertøj, og køredragten er også i den absolutte topklasse, når det angår brand og sikkerhed. Brandbilerne har ikke en chance for at kunne følge de racere der bevæger sig på Bonneville, de første mange sekunder skal man klare sig selv.

Det hører også med til historien, at de få spredte forsøg på at øge tempo på de sidste to miles, ikke gav helt det ønskede resultat. Motoren ville ikke snurre helt op i omdrejninger, Dennis nåede aldrig op i nærheden af de 8000 omdrejninger, hvor begrænseren lægger låg på festlighederne, så der var også et par dybe rynker i panden på både Dennis og alle teknikere, mens bilen blev skubbet tilbage til pit.

Video: https://youtu.be/Qzdz7NhTtCw

Hvad nu? Alle tænker på benzin. Fik motoren ikke brændstof nok? Hvorfor kørte bilen så at sige ind i muren, for efterfølgende at køre jævn, høj hastighed?

Visiret skal være foldet ned, og man sidder fastspændt i en 5-punkts sele. Kontrollører fra Bonneville efterspænder alle før start. Ingen må flagre rundt i bilerne.

Brændstofsystemet blev nu gennemgået og kontrolleret på alle leder og kanter. Tryk, indstillinger, filtre, urenheder alle justeringer blev gennemgået og kontrolleret, for fejlmargin er meget lille på en motor, der både er vild og voldsom, men også en rigtig hystade med en kompression lige under 16:1, – jo tallet er rigtigt, og motoren kræver selvfølgelig brændstof af høj kvalitet, den gule 777 bliver fodret med 119 oktan.

Endnu en grundig kontrol, få forbedringer og minimale justeringer gav en mere startvillig motor med en klart bedre motorgang ved lavere omdrejninger, så turen gik tilbage til startstedet, nu uden frontspoilere, som Dennis ikke mente havde nogen større effekt, og det var først lige før Bonneville lukkede sidst på eftermiddagen på grund af for kraftig vind, at Dennis nåede sin hidtil højeste hastighed med Spiret of St. Louis startnummer 777.

Den eneste gang “hands on” med ægte føling med grejerne. Næste og sidste trin før start er brandsikre kørehandsker.

Det blev ikke ny rekord denne onsdag. Der mangler det sidste før 777 for alvor spiller som ægte symfonikere på alle cylindre, men det er tæt på, og når der kommer styr på det sidste, er der ingen tvivl om nye rekorder fra 777. Det er jo racerens egen rekord, der skal slås.

Måske på den sidste dag på Bonneville. I morgen torsdag.

Så rulles den gule roadster 777 de sidste mener til startstregen.

Sidste tjek før raceren kan rulles til endnu en start, er pakning af faldskærm. En ret vanskelig opgave, for det er meget stof, mange liner og endelig en fjeder der skal pakkes væk på alt for lidt plads.

Fald- eller bremseskærmen på en Bonneville racer er ikke raketvidenskab. Nærmere en stor fjeder hentet fra mormors gamle sofa.

Pin It on Pinterest