Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. April '16 12:21 by Jørli Petersen

Så skal der mases

Peugeot har tidligere haft succes med pick-up udgaver af kendte modeller. Her en 504 pick-up.

Peugeot har tidligere haft succes med pick-up udgaver af kendte modeller. Her en 504 pick-up.

Push to Pass er det interne slogan i PSA koncernen, som netop har kridtet banen op frem til 2021. PSA regner selvfølgelig med fremgang og pæne sorte tal i regnskaberne, og det er hårdt tiltrænget efter en række år, hvor det har været rigtig slemt for både Peugeot og Citroen, som har været hårdt ramt af økonomisk kollaps på alle mærkernes store markeder.

Citroen og Peugeots store og helt afgørende markeder er foruden Frankrig lande som Spanien og Italien. Herefter følger England og øvrige lande omkring Middelhavet, mens både Tyskland og andre europæiske lande selvfølgelig sælger biler, men det er også lande, hvor de to franske bilmærker ikke har samme markedsandel, med undtagelse af Danmark, hvor salgstallene trods alt er så beskedne, at det ikke kan redde nogen fransk bilfabrik.

Frankrigs bilindustri har en meget stor udfordring de kommende år, og her medregner vi Renault, som er lidt bedre stillet end Citroen og Peugeot, men stadig udfordret.

Udfordringen er kort og godt, at finde nye markeder. Alle tre er optaget af det kinesiske marked, men når man er optaget af noget, kan man godt miste opmærksomhed andre steder, og med beskeden fremgang i det europæiske bilsalg og hård konkurrence på det kinesiske, er det lidt af en opgave de franske bilmærker ser i øjenene.

Renault ejer i dag kriseramte russiske Lada. Med et russisk bilmarked i krise og en noget uvis fremtid, kan Renault ikke regne med at blive reddet af Lada. Til gengæld går det godt for Renaults lavprismærke Dacia, og så har Renault heldigvis fået Nissan som en del af koncernen, og det viser sig nu at være rigtig heldigt, for Nissan og Infiniti bidrager meget positivt til udviklingen.

Mange PSA-nyheder

Renault er udfordret men bedst stillet af de franske bilmærker. PSA-koncernen ville rigtig gerne have etableret et såkaldt lavprismærke som Dacia, men Citroen havde lukket og slukket for rumæske Oltcit (man trak sig fra samarbejdet med den rumænske stat i 1991), så man måtte finde på noget andet, og det hedder Citroen, DS og Peugeot.

Med stram styring af finanserne skal PSA-bilerne som helhed, have det de kalder for en operativ margin på fire procent frem til 2018 og seks procent i 2021.

Væksten i koncernen skal op på 10 procent i 2018 og yderligere 15 procent i 2021, målt i forhold til omsætning i 2015, og for at nå denne fremgang, uden dog at fortælle på hvilke markeder, skal der nye varer på hylden.

Ialt bliver det til 26 person- og otte varebiler, og så er det interesant, at PSA også vil præsentere en ny pick-up, en type bil som Peugeot tidligere har haft succes med.

Legendariske Peugeot 404 kunne også fås som ladbil.

Legendariske Peugeot 404 kunne også fås som ladbil.

PSA vil også lancere syv plug-in hybridbiler samt fire elbiler, og mens elbilerne ikke kommer som nogen overraskelse, PSA har en god portion erfaring med el-biler, så er det interssant at se hvilke biler PSA bygger om til plug-in hybrid.

Især er det interessant at se, om der er diesel-plug-in hybrid i det fremtidige modelprogram, og så spekulerer vi lidt på, om den fremtidige pick-up fra PSA ikke er spildt ulejlighed, for der er en sand vrimmel af pick-up biler på vej, men hvis man mener det så alvorligt som man siger, gætter vi på den kommende pick-up er en Mitsubishi L200, som i løbet af få måneder allerede er i Danmark i to udgaver.

Som Mitsubishi L200 og som Fiat pick-up, men hvis PSA får en pick-up, hvor man bare skal skifte navneskilt, er det ikke usandsynligt, at både Citroen og Peugeot får hver sin lad-bil på programmet i løbet af de næste to år.

Har du været i Nordafrika, har du også set en overlæsset Peugeot pick-up. Her med to ørkenskibe, som sikrer hjemtransport, hvis dæk eller fjedre giver op på rejsen.

Har du været i Nordafrika, har du også set en overlæsset Peugeot pick-up. Her med to ørkenskibe, som sikrer hjemtransport, hvis dæk eller fjedre giver op på rejsen.

Pin It on Pinterest