Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. January '19 11:35 by Jørli Petersen

Sådan stemte Bursd.com

Der er mennesker bag alle biler, og her ses dele af den danske Ford junta, Lene Dahlquist og Janne Kämäräinen  med MKD’s fomand, Karsten Lemche til venstre.

Det er risikabelt at være favorit hos Bursd.com, for vores favorit vinder kun sjældent. Således også i 2019, hvor der skulle sættes navn på det flertallet mente var årets bedste nye bil, og vi går direkte til de 25 point, som Bursd.com havde til rådighed.

Vores vinder i 2019 feltet var Kia Ceed med Peugeot 508 som nummer to, mens vi havde de to el-biler i bunden af vores pointskala, og så kan den rappe læser hurtigt konstatere, at vi havde årets vinder midt i feltet.

Hvert medlem af juryen har 25 point til rådighed, og reglerne er følgende. Samtlige point skal benyttes. En kandidat må maksimalt tildeles 10 point, alle fem kandidater skal have point, og ingen af de fem må få samme antal point, så årets fordeling fra Bursd.com var følgende.

1: Kia Ceed             8

2: Peugeot 508      7

3: Ford Focus        6

4: Jaguar I-Pace   3

5: Hyundai Kona  1

Bursd.com havde Kia Ceed som årets vinder, fordi den totale Ceed-pakke er særdeles velrundet. Et flot modelprogram af biler hvoraf de fleste er brugbare. Det er kun basismotoren i Ceed, vi sætter spørgsmålstegn ved. Dertil kommer en bil med glimrende køreegenskaber, men vi indrømmer samtidig, at det ikke er mængden af nyheder, der trykker ny Ceed, de fleste vil nok opfatte bilen som lidt ældre vin på nye flasker eller omvendt, og det er det kedelige, det -ikke overraskende, der var Ceeds største ulempe.

Vi havde den nye Peugeot 508 som nummer to, selv om vi ikke kender modelprogrammet fuldt og helt. Vi har kun set 508 som stationcar, vi er ikke så pjattede med den 1,2 liters benzinmotor, men det er en særdeles velkørende bil, den er utroligt veldesignet, og netop det var tilstrækkeligt til at hente syv af vores i alt 25 point.

Årets vinder. Hvorfor har Bursd.com ikke Focus helt i top? Det kan siges meget enkelt. Vi bryder os ikke om motorprogrammet i Focus. At forsyne hele benzindelen af Focus med 3-cylindrede motorer er i vor optik intet mindre end en skandale, som Ford må kunne gøre meget bedre. Køremæssigt er vi enige i, at ny Focus har ualmindeligt gode køreegenskaber. Utrolig skarp undervogn med tilhørende styring, men vi har har også et lille spørgsmålstegn ved Focus, er man ikke gået lige en anelse over stregen? Er dagens Focus lige så velegnet en familiebil som tidligere tiders Focus? Vi tænker blandt andet tilbage på den Focus, der vandt titlen i 1999.

Vi have den el-drevne Jaguar på en plads som nummer fire, og når vi ikke kan hive os længere op på skalaen, hænger det sammen med begrænset kendskab til den nye I-Pace. Vi kender kort sagt ikke bilen godt nok, og vi kender slet ikke bilen i daglig omgang. Alt det med vinteregenskaber, ladetider, hvor langt kører den i virkeligheden på en opladning o.s.v., men vi indrømmer gerne, at man bliver rå-imponeret af Jaguar I-Pace, hvis man bare låner en bil om morgenen, og afleverer den igen om aftenen.

Det er også manglende kendskab til den elektriske Hyundai Kona, der udløser den enlige point, som vi er tvunget til at tildele. Vi stemte på Hyundais nye ellert ved den store gruppetest på Jyllandsringen. På det tidspunkt havde vi et lille håb om at lære bilen nærmere at kende, de første meldinger fra Hyundai pegede i den retning, men det vi kender til Kona el er en halv times tildelt køretid på og omkring Jyllandsringen i oktober, og så har vi efterfølgende holdt lidt stille i den københavnske bytrafik et par timer. Slet, slet ikke kendskab nok til at få så meget viden om en kandidat, at vi kan give den point. Derfor er Hyundais nyhed vores nummer fem.

Det er disse trofæer der dystes om ved Årets Bil i Danmark. Den store til Årets Bil, de mindre til hæderspriser fra Motorjournalisternes Klub. De tre blev i år tildelt Peugeot 508 for design, Kia e-Niro og Hyundai Kona for innovation og Ford Fiesta ST for køreglæde.

Pin It on Pinterest