Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. April 08:17 by Jørli Petersen

Samsung plus otte

Bilen skal sælges som Renault i Danmark, men den burde hedde Samsung, for Arkana kommer fra den koreanske afdeling af koncernen.

Hvor stor er Arkana, og hvad er Arkana i det hele taget? Bilen kommer til Danmark i løbet af juni måned, men inden dansk salgsstart, har Renault Arkana været på noget af en rundrejse.

Bilen er ikke det vi bør kalde en helt ægte Renault. Et sted i den store koncern finder man en lille brik der hedder Samsung. Samsung Auto vel at mærke.

Den koreanske gigant fik den fikse ide, at man ville til at lave biler i 1990’erne. Det gik ikke specielt fremragende, og så ramte finanskrisen i Fjernøsten, og fra 2000 har Samsung biler været en del af Renault.

Samsung på koreansk. Når bilen sælges med Samsung logo på fronten, hedder bilen XM3. Læg også mærke til det ekstra hak i motorhjelmen. Der er gjort plads til et Renault logo.

Et resultat af Samsungs indsats var den første Renault Koleos, der kun blev til en meget kort parentes i Danmark, men Arkana får chancen som koreansk Renault nummer to, og hvis du spekulerer på, hvor stor er denne Arkana egentlig, så er den otte centimeter længere og tre centimeter bredere end en Renault Kadjar eller Nissan Qashqai.

Arkana bliver den første bil af typen SUV Coupe, hvor især BMW har gjort sig bemærket med nogle rigtigt grimme modeller. Men der er tilsyneladende købere til denne type bil, og fra juni kan den fås til under 300.000 kr.

Det der gør Arkana interessant er bilens design. Det bliver den første SUV Coupe i den lette ende af prisskalaen. BMW har især haft nogle kedelige eksempler på biler af denne type, Mercedes er også begyndt, så der er tilsyneladende købere til denne type bil, og med Arkana som den første, bliver SUV type Coupe afprøvet til danske priser fra 279.000 kr

For de penge får man basis Arkana med 140 hestes motor, og her ringer der allerede en del klokker. Det er kendt teknik, det er koncernens 1,3 benzinmotor, der ligger i det Sydkoreanske motorrum, men hvis du så håber, at du kan få en billigere model Plug-In hybrid på et senere tidspunkt, er det forkert, for der er allerede en Arkana e-Tech på programmet. En bil der koster 290.000 kr, og så får vi pludselig at vide, om danskerne køber plug-in hybrid fordi man køber grønne biler, eller er det fordi man køber billigt?

Renault Arkana på russisk. Arkana er den største Renault på det russiske marked, og bilen produceres hos Lada, som retteligt hedder AvtoVAZ.

Indledningsvis skrev vi, at Arkana har været på en større rundrejse før bilens indtog i Danmark, og det skyldes, at Arkana også findes i en russisk model, som selvfølgelig produceres i Rusland, for Renault koncernen er også Lada og alt hvad det medfører, så russerne har også fornøjelse af netop Arkana, som lander i Danmark i juni måned.

Det eneste vi mangler at vide, er bilens garanti. Der er tradition for rigtig god garanti på koreanske biler, så hvad med Arkana? Vi venter i spænding.

Arkana er en ægte koncern model, den produceres også i Rusland, og i Danmark fås den med 140 hestes benzinmotor og som plug-in hybrid. Hybridudgaven bliver den dyreste model.

Pin It on Pinterest