Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. March '16 23:29 by Jørli Petersen

Scenic er designernes drøm

Ny Scenic opfylder alle bildesigneres våde drøm ved at vælge 20-tomme hjul på samtlige versioner.

Ny Scenic opfylder alle bildesigneres våde drøm ved at vælge 20-tomme hjul på samtlige versioner.

Renaults absolutte nyhed på biludstillingen i Geneve er en helt ny Scenic, som ved første øjekast ligner en lidt mindre udgave af Renualt Espace, og der er rigtig meget om snakken. Designskolen er nøjagtigt den samme, men på flere punkter adskiller de to biler sig afgørende fra hinanden, for Renault Scenic er den første bil, hvor designernes våde drøm bliver til virkelighed.

Endelig en bil, hvor regnedrengene og de aktionær-overskuds-ansvarlige ikke har haft noget at skulle have sagt omkring bilens hjul, for ny Scenic bliver monteret med 20-tomme hjul på samtlige modeller.

Fra den mindste med 95-hestes diesel til den største, der har samme motorisering som den største Espace, og det betyder 1,6 diesel med 160 HK.

De gigantiske hjul målt efter helt almindelig husholdningsskala, er en af årsagerne til bilens lidt overraskende mål, for selvfølgelig er ny Scenic lidt større end forgængeren. 4 cm. på længde, en sjat på højden, to sjatter i bredde og 3,2 cm på akselafstanden, men den største overraskelse er ny Scenics frihøjde, som er fire centimeter højere end på forgængeren, og 20-tomme hjul hjælper godt på vej mod større højde.

En anden vigtig detalje finder man inde i bilen. Renault Scenic har siden 1996 vist mange praktiske detaljer i bilens kabine, og 20 år efter den første Scenic kommer en ny midterkonsol, der kan skydes rundt i kabinen, og skabe øget fleksibilitet.

Motormæssigt kalder Renault på helgardering. Scenic har både benzin og dieselmotorer, de to benzinere byder på 115 og 130 HK, og hvis man går efter biler med bunkevis af det nye sikkerhedsudstyr, vil Scenic være et rigtig godt bud.

Renault gør klar til præsentation af ny Scenic kort før sommerferien, men produktionen kommer først i omdrejninger efter fransk ferie, og det betyder produktionsstart i september. Oversat til dansk betyder det dansk lancering ultimo oktober som det tidligste, og jo, der er også en ny Grand Scenic på vej, men den kommer først næste år.Scenic Interiør

Pin It on Pinterest