Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. October '17 17:06 by Jørli Petersen

Seks biler i finalen

Fem biler nomineres til titlen Årets Bil i Danmark, men i år var jævnbyrdigheden så stor, at seks biler stod næsten lige med en længere række andre gode nye biler.

Det blev et ualmindeligt tæt opgør mellem mange gode biler, da 23 danske motorjournalister, skulle sætte navn på kun fem biler. Situationen var kritisk, kun fem krydser til alt for mange gode biler, og Bursd.com brugte den sidste halve time før stemmesedlen skulle afleveres, til at overveje hvilen bil der skulle have det sidste kryds, for hver gang der blev sat et kryds, blev jævnbyrdigheden større, og det kunne man tydeligt se på de afgivne stemmer, for det blev et meget tæt opgør, hvor et enkelt kryds viste sig at være lig med succes eller skuffelse.

Jævnbyrdigheden var så stor, at seks biler kæmpede sig frem til den endelige finale, der finder sted den 30. november. Normalt nomineres fem biler, men der var meget få stemmers forskel fra nummer tre til nummer ni på listen, og det kommer ikke som nogen overraskelse, at Bursd.com kun havde sat kryds ved to af de seks nominerede.

De seks finalister er i alfabetisk rækkefølge:

Ford Fiesta

Honda Civic

Opel Insignia

Seat Arona

Volvo XC60

VW Polo

Hvorfor det?

Bursd.com havde kun sat kryds ved Ford Fiesta og Opel Insignia, mens de sidste tre på vores top-5 var Alfa Romeo Stelvio, Kia Stonic og Suzuki Swift.

Blandt de mange nye biler i den populære danske familieklasse, valgte vi Ford Fiesta, ene og alene fordi bilen er velkørende, og maskineriet er knap så dårligt som hos flere konkurrenter.

I den kompakte cross-over klasse var Kia Stonic vores favorit, igen fordi motoren er mindst ringe for feltet, samtidig med bilen kører tilforladeligt, byder på ganske meget i forhold til pris samtidig med bilen er lidt tjekket.

Endelig til to biler der hentede rigtigt mange point i praktisk test. Alfa Romeo Stelvio er lækkerier så englene synger. Alfa-dynamik når det er rigtig godt, lækre motorer, og især en 8-trins automatkasse, der skifter som et piskesmæld, når bilen får en solid gang prygl.

Endelig satte vi kryds ved Suzuki Swift, ene og alene fordi bilen er bygget til skæg og ballade. Endelig en bil i den prisrigtige klasse, der kører sjovt, og endelig en motor, der nogenlunde lever op til det man kan forvente i en Swift, men det er turbo-versionen af Swift vi premierer, ikke de øvrige. At en stor andel af juryen af princip ikke stemmer på en bil uden automatisk nødbremse, var det helt store handicap for Swift, men vi har fortsat tillid til danske bilister, og går ikke specielt højt op i det nyeste sikkerhedsudstyr. Vi vil meget hellere have en bil, der kan kører uden om vejtræet frem for at bremse for samme.

Og hvorfor ikke!

De fire af de seks vi manglede på vores liste over favoritter er, Honda Civic, fordi basisbilen er for ringe med alt for meget vejstøj, Seat Arona var i søgelyset, man tabte knebent til Kia, og den primære årsag er bilens motorpakke.

Volvo XC60 tabte til Alfa Stelvio, som er bilen lige efter vores smag, og så havde vi ikke sat kryds ved VW Polo, og det hænger igen sammen med pris og motorpakke. VW Polo starter højere på prislappen end konkurrenterne, så højere pris skal give flere lækkerier, men basismotoren i Polo er ganske enkelt ikke god nok, samtidig med den er tilsat en gabendes kedelig 5-trins gearkasse, så vi anbefaler klart Seat Ibiza, hvis du skulle gå i Polo tanker.

Det meget jævnbyrdige felt gør det selvfølgelig svært for Bursd.com at fordele de 25 point vi har til rådighed i den endelige afstemning. Vi sender en solid gang point efter Fiesta og Insignia, men vi skal bruge en del tid til at finde ud af hvem der skal have resten – og hvor mange point der kan blive til hver enkelt, men mere om det den 30. november, hvor der bliver sat endeligt navn på Årets Bil i Danmark 2018, der bliver nummer 50 i rækken.

De seks finalister på rad og række. Fra venstre, Volvo XC60, Ford Fiesta, Honda Civic, VW Polo, Opel Insignia og Seat Arona, der havde kroniske problemer med at holde fast på sine prøveplader.

Pin It on Pinterest