Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. May 22:06 by Jørli Petersen

Selvkørende varebil

ID Buzz som førerløs varebil. Det lyder skørt, at gøre varebilen førerløs. Håndværkerne skal vel følge materiale og værktøj?

VW er ved at indrette et testområde ved München lufthavn til test af førerløse biler. Helt korrekt er det VW’s afdeling for varebiler, der står for denne test, som udføres i forlængelse af de test, der allerede finder sted i Pennsylvania, USA.

Bilen der benyttes til nye test med førerløse biler, er den kommende ID Buzz, og VW oplyser i forbindelse med de nye test, at formålet er at skabe førerløse minibusser og varebiler, og de første førerløse biler forventes klar til salg i 2025.

Førerløse varebiler? Det er svært at se noget formål med en førerløs varebil. Blikkenslageren eller elektrikeren plejer som regel af følge med sin varebil, så hvorfor investere i en kostbar førerløs bil, når der allerede er mandskab til at køre bilen.

Leverance af varer så? Måske, men det kræver en helt ny form for vare- eller pakketransport, for der skal selvfølgelig være rigtige levende mennesker til at tømme den førerløse varebil, når den ankommer til adressen, og det betyder også, at mange mennesker får adgang til det der måtte være i varerummet. En god ide?

Til gengæld kan vi se det gode formål, hvis der skal drikkes fredagsbajer. Så kan man nappe en ekstra, sætte sig i bilen, og blive kørt til hjem. Men ellers. Den førerløse varebil eller den førerløse minibus. Det bliver noget lettere at finde arbejde til sidstnævnte.

Pin It on Pinterest