Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. May 10:28 by Jørli Petersen

Showtime

Den mest synlige model i det nye luksusprogram fra Ford, er Transit Custom Trail, som foruden en anden front også har fået lækker læderstue og ikke mindst et nyt differentialespær.

Når man har godt fat i markedet, og ikke har nogen større nyheder lige rundt om hjørnet, kan man godt blive fristet til at lave lidt ekstra lækkert ud af de modeller man allerede har, og det er åbenbart hvad Ford har hygget sig med, – det ”lidt ekstra i hverdagen”, som Ford selv kalder de nye modeller, hvor den største tekniske nyhed er Transit Custom Trail, der har fået et nyt begrænset spær, eller spærredifferentiale på de trækkende forhjul.

Ford kalder det nye diff-spær for mLSD, det er et både enkelt og ganske avanceret system på samme tid, og systemet er direkte sammenligneligt med det Torsen 4×4 system, som kendes fra en lang række lækre rally-biler, hvor Fords system er afgrænset til kun at tage sig af to hjul på en drivende aksel.

Efter at have kikket lidt undrende på den noget mere aggressive front til Transit Custom, som kendetegner model Trail, kunne vi placere bagdelen i en helt ny og ganske lækker læderstue, hvorfra det nye begrænsede spær gav en god gang stenslag under bilen, mens der ikke stort set ikke nåede at være spin fra de trækkende hjul, selv om vi forsøgte med en hæderlig indsats.

Custom Trail er den mest spændende af de nye modeller, merprisen fra en standard model Trend er 14.000 kr før moms, og så får man 16-tomme sortlakerede alufælge med i prisen.

Eneste minus ved Custom Trail må være, at den ikke kan fås med automatgear, det gælder også for den store Transit, der også kommer i Trail udgave, mens resten af modelprogrammet dyster om

Transit Connect fås med 8-trins automatgear, men også i denne type Active, der har 17-tomme fælge og større frihøjde.

at tilbyde enten 6, 8 og 10-trins automatkasse, hvor Fords 10-trins automatkasse har fundet vej til den store Transit med baghjulstræk.

8-trins automatgear findes i den nyeste udgave af Connect, der har fået to nye topmodeller, Limited og Active, til de der bliver fristet af Ford’s ”lidt ekstra”.

Første korte indtryk af nyeste Connect med 1,5 diesel, 120 HK og 8-trins automatgear lover rigtig godt, topmodellerne har fået en klædelig portion ekstraudstyr, herunder nøglefri start, men den mest iøjnefaldende Connect er model Active, der har fået 17-tomme alufælge og øget frihøjde, som ikke alene skyldes større hjul. Ifølge Fords oplysninger, er der også andre fjedre på bilen, som især giver øget frihøjde på forhjulene, og bilen med mere udstyr udløser en øget leasingafgift hver måned på godt 250 kr.

Nyt brændstof

Motorprogrammet i alle nye topmodeller, er helt som det kendes, og består af to størrelser dieselmotorer, som sidder i stort set alle varebiler med navnet Transit.

Dieselmotorer på 1,5 liter findes i de to mindste, Courier og Connect, i Connect kan man vælge 100 eller 120 HK, og der kan tilkøbes 8-trins automatgear til begge udgaver. Transit Connect fås også med 1-liters 3-cylindret benzinmotor, men helt kort skal der være en ualmindelig god grund til at vælge netop denne model.

Storsælgende Transit Custom kører med 2-liters diesel på 130 eller 170 HK, føler man sig fristet af automatgear, er der tale om en 6-trins gearkasse, mens den store (og ægte) Transit fås med 185 heste som det maksimale fra den 2-liters motor.

Sort Transit Custom med “halvt” Torsen differentiale og motoreffekt op til 170 heste, mens automatgearet er med seks trin.

Ford er også på vej med flere elektriske udgaver af Transit. Faktisk har man allerede den første, for den Transit Custom der betegnes som plug-in hybrid, er en el-bil med egen strømforsyning, men til næste år er Ford klar til at sælge de første rene el-udgaver af Transit, og udvalget af el-biler udvikles løbende over de kommende år, mens der ikke er planer om brint eller fuel-cell i Transit eller Ford i det hele taget.

Ventetiden kan så bruges til at afprøve kørsel på vegetabilsk brændstof. Ford har netop godkendt Transit af nyere dato til kørsel på vegetabilsk brændstof, som har positiv indflydelse på udledning af drivhusgasser, ligesom Ford åbner døren for brug af GTL brændstof, – Gas-To-Liquid, der bedst kan betegnes som et affalds- eller biprodukt, men også et brændstof, som brænder meget rent, og næsten sørger for evigt liv til dieselbilens partikelfilter.

Sidste punkt i rækken af nyheder til den mere lækre Ford varebil, handler ikke om luksus, men om sikkerhed. Sammen med TVL Security har man udviklet ekstra sikkerhedspakker til både bil, men især til varerum, der er blevet eftertragtet for mange med mindre gode hensigter.

Ford tilbyder tre typer sikring til varebiler, og alle fås som fabriksmonteret udstyr.

Dansk forårsidyl med blomstrende rapsmarker bag Roskilde Fjord som er delvist skjult af Fords nye luksusudgaver af Transit-programmet.

Pin It on Pinterest