Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. November '16 21:15 by Jørli Petersen

Sikke’ nogle bisser

Suzuki S-Cross er flere generationer bagud når det handler om synligt tandsæt foran på en bil, men resten af den face-liftede S-Cross fortjener ros.

Suzuki S-Cross er flere generationer bagud, når det handler om synligt tandsæt foran på en bil, men resten af den face-liftede S-Cross fortjener ros.

Da Suzuki formindskede Grand Vitara til kun at være Vitara, blev S-Cross Suzukis største bil, men det afholder ikke modelrækkens største, fra at give motorrums-husly til mærkets mindste motor på det euroæiske marked.

1,0 hedder den 3-cylindrede maskine i S-Cross, som er 12 centimeter længere end Vitara, S-Cross er en anelse lavere, men den har større bagagerum, og med det seneste face-lift, er frihøjden øget, så man kan ikke undgå at bemærke, at S-Cross er en ganske stor og ganske rummelig bil.

Men motoren. En Celerio motor tilsat noget blæsegøj – også kaldet turbolader – med et samlet resultat på 112 HK. Bedste drejningsmoment ligger mellem 2000 og 3500 omdrejninger, det er et både nogenlunde pænt, men samtidig også beskedent moment på 170 Nm, og det der holder sammen på det hele, er det brede område med samme mængde trækkraft.

Selv om det lyder selvmodsigende, så hænger det sammen med en 1-liters maskine til S-Cross, men mest hvis man kører en del bykørsel med masser af start stop, her viser bilen sig fra sin bedste side, de områder hvor det hænger knap så godt sammen, handler om en bil med fuldt læs og lange køreture, ligesom den maksimale trailer på 1200 kg nok ikke er sagen til S-Cross med den mindste motor.

Vi har ikke prøvet den mistænkelige kombination med 1200 kg efter den 1-liters S-Cross, men lad os sige det på denne måde, – det ville være en gedigen overraskelse, hvis det fungerede bare nogenlunde fornuftigt.

Mere end tandteknik

Suzuki S-Cross har nydt godt af det seneste face-lift, som er andet og mere end et svendestykke fra højskolen for tandteknikere. Først og fremmest er det indre forbedret kraftigt med en central placeret multiskærm med mange funktioner, sæderne er måske også blevet en anelse bedre, der er forsat gode, betjeningsvenlige kontakter til en række hurtige, daglige funktioner, der er også lidt plast hit og pist, som ikke er specielt berøringsvenligt, men generelt er der pænt plusser til en funktionel og især adgangsvenlig kabine, men ditto bagagerum, som vinder ved praktisk anvendelse. Der er mere stuveplads end man skulle tro, før man begynder at læsse.

Bedre undervogn

Den næste væsentlige forbedring ved face-lift, finder man i undervognen. Der er sket en del ændringer, ikke de vilde og spetakulære, men mange mindre ændringer, som samlet set giver bilen en noget anderledes køreoplevelse.

Frihøjden er øget lidt, med nye motorer, har man også gjort sig umange med forbedrede motorophæng, der er sket en del omkring fjedre og dæmpere, samlet set en noget bedre afstemning, som både bliver tydelige når man kører med læs i byen, men også når man kører højhastighed på motorvej.

Opdateret kabine med en god blanding af store betjeningvenlige kontakter til daglige funktioner og en stor centerskærm til radio og nørderi.

Opdateret kabine med en god blanding af store betjeningsvenlige kontakter til daglige funktioner og en stor centerskærm til radio og nørderi.

Styringen er ikke det vilde med et helt præcise, igen taler vi om en pænt gennemsnitligt, familiemæssigt og nu lavere afgiftsmæssigt, mens S-Cross som helhed hæver sig lidt over det mere anonyme til en bil man overvejer seriøse, hvis man har haft den med i den oprindelige overvejelse.

Motoren er bedre end man skulle tro, men vi må også give den vejledning, at man bør være lidt nøjeregnende med motorvalg, for selv 1,0 overrasker i forhold til forventninger, er det også en motor med naturlige begrænsninger, og så kommer vi med en sidste undrende bemærkning, for ingen S-Cross har 6-trins manuelt gear. Hvis man vælger automatgear, der er seks trin på stigen, men er det almindelig gearkasse med manuel omrøring, er det 5-trins, og det er et lille minus, for en velafstemt 6-trins ville gøre bilen endnu bedre.

Suzuki S-Cross 1,0 Exclusive

S'Cross er Suzukis største model. 18 centimeter længere end Vitara og et mærkbart større bagagerum.

S-Cross er Suzukis største model. 18 centimeter længere end Vitara og med et mærkbart større bagagerum.

Pris: fra 193.990

Pris for testbil: 253.990 kr

Motor: 1,0 3-cyl turbo

5-trins man

112 HK v. 5500 o/m

170 Nm v. 2000-3500 o/m

0-100 km/t: 11,0 sek

Tophastighed: 180 km/t

ECE-snit: 20,0 km/l

Kørevægt: 1165 kg

Totalvægt: 1730 kg

Trailer: 400/1200 kg

CO-2: 113/km

Pin It on Pinterest