Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. September 18:17 by Jørli Petersen

Sjælden fugl

Den amerikanske Chevrolet Volt har fundet vej til Ukraine, og senere til en parkeringsplads ved en dansk Netto.

Det er intet ophidsende i noget, der ligner en tvangstur til den lokale Netto. Der er skruet helt ned for forventningerne, men pludselig falder blikket på en sjælden fugl på parkeringspladsen.

Interessen er omgående på 90, og da bilen også er forsynet med ukrainske nummerplader, rammer interessen de 100.

Bilen er en Chevrolet Volt. En bil der slet ikke har været på det danske marked, ligesom den ikke har været solgt i EU eller Europa, så hvordan er denne Volt havnet i Ukraine og derefter i Danmark?

General Motors bygger biler i Ukraine. Nær storbyen Dnipro har General Motors bygget mindre biler fra den koreanske filial Daewoo. Bilerne er solgt i Østeuropa, men med så direkte kontakter til andre biler fra koncernen, kan man godt forestille sig, at ledende personer på fabrikken har kunnet købe andre modeller, og det kan være forklaringen på en amerikansk Chevrolet Volt med ukrainske nummerplader foran en triviel Netto i Danmark.

Hvad er så Chevrolet Volt, og hvorfor skiller den sig ud?

Faktisk har vi Chevrolet Volt på det danske marked, eller mere korrekt, -har haft. Den europæiske udgave af Chevrolet Volt vandt titlen Årets Bil i Danmark 2012, og på den måde har vi sat lighedstegn mellem Opel Ampera og Chevrolet Volt.

Helt identiske er bilerne trods alt ikke, men det kræver en tekniks forklaring.

Chevrolet Volt og Opel Ampera er af den type bil, som har fået Nissan til at tabe modet. De to GM modeller kører som ren el-bil, det er en elmotor der driver bilen, og for at få denne form for el-bil til at køre stabilt, og ikke kræve opladning eller få kuldeproblemer og bøvl med rækkevidde, medbringer bilen sin egen ladestation.

Og her kommer den lille forskel.

I Chevrolet Volt finder man en 1,5 liters benzinmotor. Samme 1,5 motor som senere dukkede op i Insignia og identisk med den 1,5 motor vi ser i MG’s PHEV, så motoren er også på det kinesiske marked.

Opel Ampera var til gengæld udstyret med en 1,4 liters benzinmotor. Her var motoren hentet fra Opels udvalg af motorer, og vi kender blandt andet motoren fra Opel Astra. Er det så afgørende forskel på de to bilen. Svaret er nej. Om det er 1,4 eller 1,5, der pisker generatoren i Volt og Ampera har ingen praktisk betydning.

Netop nu er eneste bil med denne type drivlinje en Ford Transit Custom. Nissan e-Power kunne være blevet den næste, men det bliver for dyrt mener Nissan, så ingen Qashqai e-Power til danskerne.

Chevrolet Volt er identisk med en Opel Ampera, der blev Årets Bil i Danmark 2012. Volt har ikke været solgt i Europa.

Pin It on Pinterest