Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. December '15 15:23 by Jørli Petersen

Skal, skal ikke

Toyota S-FR er stadig en concept sportsvogn, som havde debut på Tokyo Motor Show sidste måned, men som allerede har været udsat for en kraftig gang karrosserituning.

Toyota S-FR er stadig en concept sportsvogn, som havde debut på Tokyo Motor Show sidste måned, men som allerede har været udsat for en kraftig gang karrosserituning.

Et japansk bilmærke har selvfølgelig en rigtig tilskuermagnet, når man har udstilling på hjemmebane, og med Toyota i front som verdens største bilproducent, havde Toyota svinget sig op til at vise en prototype sportsvogn, en ganske lækker frækkert med navnet S-FR.

Tilsyneladende var bilen på Tokyo Motor Show ikke skrap nok. Derfor har Toyota Gazoo Racing vist næste trin af samme S-FR, en bil med et klart mere agressivt design, en bil der tilsyneladende er mere tiltænkt noget banerace i en eller anden form, og den opgraderede S-FR bliver nok engang tilskuermagnet, når Tokyo Auto Salon åbner midt i januar måned.

Ændringen fra S-FR til ”frækkert” S-FR er bredere skærme, mere luftindtag, carbonfiber vinger, plus især en frontspoiler, som er hentet direkte fra banesport.

Sammenlignet med Toyota GT86 er S-FR 14 cm kortere, en anelse smallere og hele 15,5 cm. lavere, men den lave profil kan også overføres til tvivlende Toyota, som har en noget broget historie med sportsvogne.

Toyotas holdning kan kort beskrives som – Skal, skal ikke!!!

Pludselig er der er større udvalg af sportsvogne hos Toyota, begyndende med noget James Bond i noget hvidt til den sidste Supra, og så springer lidt lettere hen over den nuværende GT86, som passer ganske godt til Toyotas lidt tvivlende tilgang til sportsvogne, for helt ægte Toyota er GT86 ikke, bare kik i maskinrummet, hvor man finder en boxermaskine, og man behøver ikke overveje om det er en Subaru motor, for det er det.

Til gengæld vil det være helt og aldeles perfekt, og utrolig velkomment, hvis Toyota ville vende tilbage med noget sportsligt. Noget MR2, noget Celica, Supra, eller noget helt nyt og overraskende.

Selv om der er kulfiber i hækvingen på S-FR, er den ikke så dominerende - eller imponerende som hækvingen på den sidste Toyota Supra.

Selv om der er kulfiber i hækvingen på S-FR, er den ikke så dominerende – eller imponerende som hækvingen på den sidste Toyota Supra.

Pin It on Pinterest