Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. March '19 20:46 by Jørli Petersen

Skoda fyrer logo

Skoda Scala er den første af to nyheder bygget på nøjagtigt samme opskrift. Scala er klar til salg omkring den danske sommerferie.

Skoda har to nyheder i meget nær fremtid, den første kommer til salg midt på året, mens vi skal ind i begyndelsen af 2020, før crossover versionen af den første nyhed står klar.

Navnene på de to nye gange Skoda er Scala og Kamiq. Mange vil tænke på den hedengangne Skoda Rapid, når de ser den nye Scala, som målt på nøgne data er mindre end Octavia, men ikke ret meget.

Skodas karakteristiske logo indtager et stadigt mindre areal på fronten, og bag på bilen er det helt fjernet.

Ny Scala er 424 cm  lang, akselafstanden er 265, og det tal går selvfølgelige igen på den kommende Kamiq, der ligner en bil, der kan blive Skodas store gennembrud i den populære cross-over klasse.

Til sammenligning har Octavia en akselafstand på 269 cm, men hvis vi skal sætte alle tre biler i bås, er det den klasse der går under betegnelsen Golf-klasse, det er biler i størrelse med Astra, 308, Focus og ikke at forglemme, den genopstandne Toyota Corolla.

Kamiq er den sene nyhed, vi skal ind i 2020, før Kamiq er ude hos forhandlerne, til gengæld ligner bilen på forhånd en mulig topsælger for Skoda.

Ny Kamiq er højere end Scala, til gengæld er den kortere, men højde kompenserer på mange måde for den kortere totallængde, så hvad udad tabes, kan vindes i højden, så begge biler skulle efter Skodas naturlige lovprisninger være særdeles rummelige både i kabine og i bagagerum, hvor mindste bagagerum er 400 liter.

Skoda taler meget om god plads i knæhøjde, vi må lade tiden vise, om det også holder i praksis, til gengæld gør man ikke meget ud af det fælles motorprogram, der godt kan kaldes noget deprimerende med to gange 1,0 3-benet i grundudgaverne.

1,0 TSI 95 HK og 1,0 TSI 115 HK. Det er og bliver alt andet end bare spændende eller det mindste smule interessant. Vi skal godt op på prislisten, før vi rammer ind i den ventede 1,5 liters TSI med 150 HK, hvis ikke man ønsker diesel, hvor både Scala og Kamiq kommer med 1,6 liters diesel med 115 HK.

Og kik så grundigt på de to biler. Foruden de nye linjer og detaljer, bør man hæfte sig ved det skrevne navn tværs over bagsmækken. Der står Skoda med store bogstaver, og det skarpe øje vil også have bemærket, at Skodas meget karakteristiske logo ikke findes bag på bilen. Skoda er åbenbart ved at sende en fyreseddel til mærkets logo, som mange kalder for den bevingede p.. (populær betegnelse for det mandlige kønsorgan), og det kan jo være, at Skoda har hørt den betegnelse så mange gange, at man nu har besluttet at skrive sig ud af navnet, frem for at vise det klassiske og meget let genkendelige logo.

Fem store bogstaver tværs og bagklappen. De fem bogstaver erstatter Skodas traditionelle logo, som også er gjort mindre på fronten. Det kan være første skridt mod endelig afskaffelse.

Pin It on Pinterest