Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. March '16 21:29 by Jørli Petersen

Skoda melder gult

Superb er den ubestidte kaptajn på Skoda Tour-de-Van hold. Næsten to meters længde i varerummet og et rumindhold på mere end to kubikmeter.

Superb er den ubestidte kaptajn på Skodas Tour-de-Van hold. Næsten to meters længde i varerummet og et rumindhold på mere end to kubikmeter.

Det er ikke Tour de France det handler om, når Skoda går i gult, det handler om varebiler, hvor Skoda efter nogen betænkningstid er på vej tilbage, vel at mærke tilbage med fuld styrke. På cykelsprog vil det nok svare til et protour hold, med vinderchancer i de største etapeløb.

Skodas gule hold består af følgende: Fabia, Fabia Combi, Octavia Combi, Superb Combi og Yeti, og et par af disse byder på varerum i stor størrelse, at vi når rumindhold på mere end to kubikmeter, ligesom giganten Super Combi kan opnå flotte 192 i længde, samtidig med den store bagklap kan lukkes til varerummet.

En anden fordel ved stort set alle biler fra Skoda er, at de må køre med en fornuftig trailer. Ingen sløvsind, hverken på taglast eller trailerlast, største anhængervægt efter en Skoda kan være Yeti 2.0 TDI 4×4 150 HK, der stikker af 2.100 kg, mens Superb 2.0 TDI Van med 4×4 og DSG, der yder 190 HK, må trække 2.200 kg.

Fingrene væk

Skodas varebiler fås med et rundhåndet udvalg af motorer, men helt generelt fraråder vi de mindste motorer i samtlige modeller. Når man kan købe Skoda med lav afgift, skal man bruge lidt ekstra på en lidt større motor, og en af de biler man bør vælge i større version er programmet billigste, som er Fabia 1,0 med 60 HK til 99.987 kr. inkl. moms med tilhørende tilladelse til papegøjeplader. Fabia Combi Van med samme motor koster 118.714 kr. inkl. moms, mens Octavia Combi, med 1.2 TSI 86 HK Van koster 158.872 kr. inkl. moms. Superb Combi starter ved 222.079 kr. inkl. moms, Yeti ved 170.064 kr. inkl. moms, men for de større modeller anbefaler vi, at Octavia mindst er forsynet med 1,6 diesel, mens Superb og Yeti som minimum bør have 1,8 liters benzinmotor eller 2-liters diesel.

Skoda byder også på automatgear, som er lækkert og velfungerende, også når man kører med trailer. Her har Skoda to gearkasser på programmet, en 6-trins og en 7-trins DSG. Den 6-trins er en såkaldt vådkobling, mens den 7-trins er en tørkobling. Vi anbefaler kraftigt den 6-trins udgave, som har et nogenlunde problemfrit liv. 

Skoda stiller fuldt hold med en varebil i enhver størrelse og til enhver pengepunkt. Generelt er Skoda biler så rummelige, at skillerummet kan monteres langt tilbage i bilen, uden det skader varerummets indhold.

Skoda stiller fuldt hold med en varebil i enhver størrelse og til enhver pengepunkt. Generelt er Skoda biler så rummelige, at skillerummet kan monteres langt tilbage i bilen, uden det skader varerummets indhold.

Pin It on Pinterest