Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. September 20:41 by Jørli Petersen

Skoda og navne

Skodas kommende Enyaq er en 100 procent el-bil, som er bygget på en helt ny platform, der er udviklet til at være det den er, -en el-bil.

Ingen kan beskylde Skoda for at finde på lette og mundrette navnet. Næste store bilnyhed fra landet med godt øl har fået navnet Enyaq iV, og SUV-trenden fortsætter i en fremtid med flere og flere el-biler, som kunne få en længere rækkevidde, hvis man gjorde bilerne lavere og med endnu mindre frontareal.

Ser man på biler som netop ny har succes, er det imidlertid tydeligt, hvad det er danskerne bil have. Ford Kuga er røget til tops med deres Plug-In, Toyota melder udsolgt af RAV4 PHEV inden bilen i det hele taget er nået til Danmark, så noget tyder på Skoda har ramt rigtigt med deres 100 procent elektriske Enyaq iV, der kommer i tre udgaver.

Ægte SUV betyder, at Skoda følger tidens trend. Bilkøberne til have denne type bil, som ikke nødvendigvis er den perfekte udformning for en el-bil.

Mindste Enyaq iV får modelbetegnelsen 50. Her finder vi en baghjulstrukket SUV med batteripakke på 55 kWh, en motor på 148 HK og 220 Nm, mens den officielle rækkevidde hedder 340 km.

Model 60 har et 62 kWh batteri, motoren følger med, – nu heddet det 179 HK og 340 Nm, og rækkevidden har fået et nyk til 390 km.

Topmodellen 80 har batteripakke på 82 kWh, 204 HK motor med 350 Nm og nu siger rækkevidden 510 km. De to største modeller har også motor til forhjulene, og de to største modeller kan også fås med mulighed for lynladning, der kan lade med 125 kW, hvis man kan finde en sådan ladestation.

Denne mulighed for lynladning koster lidt ekstra, det samme gør de 21 tomme fælge der ses på billederne, og så er Enyaq iV bygget på en platform, der er 100 procent beregnet til el-biler, hvilket især kan ses på den meget korte front, som kan give endnu mere plads inde i bilen, fordi der ikke skal gøres plads til en traditionel forbrændingsmotor med tilhørende gearkasse plus differentiale.

Skoda er kommet langt siden den ganske berømte 105L.

Enyaq er kortere end den nye Octavia, længden er 465 cm, bredden er 187 cm, højden er 162 cm og akselafstanden er 277 cm.

Det er også interessant, at den nye tjekke må køre med en trailer på 1200 kg, men som altid, er der ikke oplysninger der siger noget om, hvor meget det koster på rækkevidden, og hvor mange dage det i vil tage, at køre distancen Danmark – Gardasøen.

Indbydende sæder.

Den nye 100 procent elektriske Skoda kommer til Danmark i løbet af foråret 2021. Til gengæld ved man ikke, hvad bilen kommer til at koste. Regeringen barsler med nye afgifter for hele bilbranchen, det er slut med nul afgift for de billigste elbiler, men hvad der skal træde i stedet for nuværende regler, er meget usikkert, og de første meldinger fra igangværende forhandlinger, peger på en voldsom opbremsning for salget af el-biler i Danmark.

Enyaq fås med 2- og 4-hjulstræk og med tre batteripakker. Vil man have mulighed for super lynladning, er det ekstraudstyr. Her med type 2 ladestik, men bilen er forberedt for endnu hurtigere ladning.

Pin It on Pinterest