Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. September '16 11:02 by Jørli Petersen

Skodas hyggebjørn

Skoda Kodiaq er endnu en variant af VW Tiguan

Skoda Kodiaq er endnu en variant af VW Tiguan

Skoda skifter det skrækkelige bjergmonster Yeti ud med en mere hyggelig bjørn, som lever på øen Kodiak skråt for Alaska. Skodas version af den tre meter høje og 400 kg tunge, og efter sigende, ganske fredsommelige bjørn, har fået navnet Kodiaq, og selv om vi ikke kender bilen i detaljer, før den vises første gang i Paris, er Skodas udspil endnu en variant af VW Tiguan og nu også Seat Ateca.

Tydelig Skoda-front men også en længde på 470 cm., som betyder, at Kodiaq er noget længere end Seat Ateca, og med plads til syv personer, går Kodiaq tydeligt efter en anden købergruppe.

Motorprogrammet for Tiguan vil med stor sikkerhed ligne alt det vi kender fra VW og Audi Q3, som også er en åbenlys konkurrent til Kodiaq. 4-hjulstræk, versioner med 2- eller 4-hjulstræk, en pæn blanding af benzin- og dieselmotorer.

Dansk salgsstart kort efter nytår og priserne forventes at være en anelse under tilsvarende version fra VW, og en del billigere end Audi Q3 med samme maskineri.

De to seneste nyheder fra søstermærkerne Skoda og Seat, har samme udgangspunkt, men de bejler til to forskellige kundegrupper. Kodiaq er 7-personers og går direkte ind i SUV-klassen, hvor Seats nye Ateca er en såkaldt crossover, og skal jagte de købere, som ser på Nissan Qashqai.

De to seneste nyheder fra søstermærkerne Skoda og Seat, har samme udgangspunkt, men bejler til to forskellige kundegrupper. Kodiaq er 7-personers og går direkte ind i SUV-klassen, hvor Seats nye Ateca er en såkaldt crossover, og skal jagte de købere, som ser på Nissan Qashqai.

Pin It on Pinterest