Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. October '19 21:11 by Jørli Petersen

Skodas Kamiq

Skoda Kamiq er den mindste SUV-type fra Skoda indtil videre. Bilen er identisk med VW T-Cross, men som det er almindelig, er Kamiq lidt billigere end søstermodellen.

Til november har Skoda premiere på den nye Kamiq, der traditionen tro, er en kopi af noget andet, og i dette tilfælde er Kamiq identisk med VW T-Cross, som allerede er på det danske marked.

Det interessante ved den interne duel mellem Seat, Skoda og VW er forskelle i udstyr, garanti og priser, for der er forskel.

I dette tilfælde gør Skoda hvad man har gjort flere gange, man kommer med fuldt modelprogram, og man lægger sig under de priser VW forlanger for samme bil, Kamiq starter ved 195.000 kr, mens VW vil have 200.000 for samme bil.

Det samme gør sig gældende med diesel, her skal VW have mindst 251.500 kr for en 1,6 diesel, mens Skoda nøjes med 245.000 kr, og så har Skoda et fristende tilbud som det kniber for VW at stikke, Kamiq 1,5 med 4-cylindret benzinmotor på 150 HK er prissat til 252.000 kr, mens denne model slet ikke findes i en officiel VW prisliste.

Skoda Kamiq fik en mere vanskelig start på det danske marked end normalt for en ny model. Den lille SUV-type Skoda stod klar til den afsluttende test på og omkring Jyllandsringen, Bursd.com var et af de medier, der havde set frem til at se nærmere på den lille Skoda, og selvfølgelig give indtryk videre til læserne, men det fik dansk politik forpurret.

Dette billede af Kamiq er taget på Jyllandsringen, men bilen måtte ikke komme uden for det lukkede område. Skat passer skam på folkets afgiftskroner, så den tilladelse man normalt giver til test af helt nye biler på udenlandske nummerplader, blev trukket tilbage tidligt om morgen.

Da Skoda Kamiq ikke var forsynet med officielle danske priser, og fortsat ikke var kommet til Danmark, havde den danske Skoda importør lånt biler på fabrikken i Tjekkiet. Disse biler stod klar på Jyllandsringen, og som det er almindeligt, havde den danske importør søgt om tilladelse til kørsel på udenlandske nummerplader.

Tilladelsen var givet, men samme morgen som Bursd.com med flere mødte frem for at se nærmere på den nye Skoda, trak Skat tilladelsen tilbage???

Det betød, at Kamiq ikke fik mulighed for at vise sit værd.

Samme morgen tilbagekaldte danske politi også den tilladelse man havde givet til testkørsel et par uger tidligere i det nordligste Jylland. Her havde den internationale jury arbejdet med årets nye personbiler, men udenlandske journalister må godt køre i udenlandsk registrerede biler på dansk grund. Det er kun danskere, der ikke må køre med udenlandske nummerplader uden særlig tilladelse, så det enlige dansk medlem af den internationale jury måtte droppe Skoda Kamiq på dansk grund, hvis selvfølgelig, tilladelse til kørsel var blevet trukket tilbage i tide, men det nåede Skat ikke.

Den kom først 14 dage senere, – på dagen hvor den danske jury havde sat hinanden stævne på og omkring Jyllandsringen.

Kamiq i billigste udgave er ikke specielt spændende. De billigste modeller er med 3-cylindret motor og 95 HK, så man skal op i noget 1,5 4-cylindret og 150 HK eller 1,6 diesel, før det begynder at blive lidt festligt.

Pin It on Pinterest