Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. May 20:42 by Jørli Petersen

Skodas næste favorit

Der går rigtig lang tid, før den nye Skoda Fabia kommer til Danmark. Faktisk skal vi et par måneder ind i næste år, før den 5-dørs nyhed står klar til salg.

Skoda har vist den næste model Fabia, hvor første udgave af det nye modelprogram som vanligt er den 5-dørs udgave af den bil, hvor generation et hed Favorit.

Den nye Fabia er bygget på samme platform som Scala og Kamiq. Det har givet bilen vokseværk, akselafstanden er øget til 256 cm, bilens totallængde er øget med 11 cm til 411 cm, ligesom bilen også er bredere end den nuværende model, og de ændrede mål giver selvfølgelig mere plads i både bagagerum og kabine.

Sikkerheden har efter de første oplysninger også fået et solidt tryk i den positive retning, men det er stadig alt for tidligt at sige noget om hvad der bliver standard på de billigste modeller, men vi kan nok regne med, at er man villig til at betale, så kan man få det hele. Også når der står Fabia på navneskiltet.

Skoda meddeler også, at bilens luftmodstand skulle være klassens laveste. En Cw værdi på beskedne 0,28 er flot, men det er ikke hele sandheden, og så længe vi ikke kender bilens frontareal, kan man ikke sige noget endegyldigt om bilens evner til at fortrænge vind på den bedst mulige måde.

Et af de nye tricks Skoda benytter sig af, er et luftindtag i bilens kofanger, der lukkes når det ikke er nødvendigt for at give bilen køling, og på mange af modellerne, er det trods alt begrænset, hvor meget køling der er nødvendig, for vi skal ganske langt op i modelprogrammet, før vi kan nærme os bare en smule begejstring.

Ny Fabia er større end nuværende Fabia. Det er næsten en naturlov, men i tilfældet Fabia, er forskellen betydelig. Især har større bredde stor betydning for bilens pladsforhold.

Basismotorerne er VW-koncernens 1-liters 3-cylindrede, som lægger henholdsvis 65 eller 80 HK. Den er motoren fra Up og CityGo, der har fået noget mere at bestille i den større Fabia, og sætter man turboladning på motoren, får man 95 eller 110 HK, hvor sidstnævnte får det meget ambitiøse navn Evo, som selvfølgelig ikke må forveksles med det man eventuelt måtte have set med en Skoda rally-Fabia.

Det begynder først for alvor at dufte af bil, når vi kommer helt til tops. Her finder vi igen en kendt koncern motor, det er den 1,5 liters 4-cylindrede med 150 HK, som i dette tilfælde har fået mindre at slæbe rundt på, end samme motor har i en Skoda Octavia, og vi ser selvfølgelig frem til at dyrke netop denne udgave af Fabia, som langt fra er prissat endnu.

En kompakt paraply med sit egen rum i sidedøren, er en klassisk Skoda detalje, som nu er kommet “ned” til Fabia.

Et nyt trick fra Skoda. Aflæggeplads til våde paraplyer i bagagerummet.

Der er ikke nyt om eventuelt hybrid i en eller anden form, mild-hybrid eller rigtig hybrid, men til gengæld oplyser Skoda, at bilen kan være klar til salg i Danmark i starten af 2022. Det ligner dansk salgsstart i februar måned, mens der kommer til at gå omkring seks måneder yderligere, før Skoda er klar med den næste Fabia som stationcar.

´Den næste Skoda Fabia er betydeligt mere vellykket end den nuværende model, som ikke just har været trykket af skønhed.

Pin It on Pinterest