Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. January 17:43 by Jørli Petersen

Skrækmåneden

Skoda er første mærke i VW koncernen, til at reagere på de lavere priser hos Tesla. Hvem bliver næste mærke til at reagere?

Først chokerede Tesla alt og alle med dramatiske prisfald i 2023. Et år senere gjorde man det igen, så januar er blevet skrækmåneden for alle andre end Tesla. Det er sikkert slut med at ønske hinanden godt nytår i bilbranchen, for hvad bringer januar. Hvilke priser skal man nu forsøge at leve op til?

Skoda har sammen med andre mærker i VW koncernen, forsøgt at lade som om Tesla ikke eksisterer, men ikke helt. Det er blevet til enkelte prisfald, men den store tyske koncern har endnu ikke taget det store skridt i kampen om markedsandele, især Audi lader som om, der slet ikke er noget der hedder Tesla, men nu sker der noget hos Skoda.

Prisfald.  Skoda sænker prisen med 40.000 på Enyaq i billigste udgave, og prisen er faldet fra 390.000 kr til 350.000 kr, så målt på besparelse, er Skoda fulgt med Teslas seneste udspil.

Kia er også et af de bilmærker, der har bemærket Tesla. Netop nu slår Kia på tromme med et budskab om lavere priser på EV6, prisen er nu 380.000 kr i billigste trim, men det er ikke et prisfald, der har fundet sted i januar måned. Vi har registreret den nuværende pris på EV6 i oktober måned -23, mens Kias billigste ellert fortsat er Niro, der koster fra 315.000 kr.

Hvilke bilmærker har allerede sat priserne ned, så du med nogenlunde ro i sindet, kan købe din ellert? Mærkerne er MG, Mazda og Renault, som allerede har sænket priserne så meget, at der næppe bliver tale om yderligere prisfald i nær fremtid.

Rystelserne fra den seneste prisreduktion hos Tesla, er med stor sikkerhed det altoverskyggende samtaleemne hos mange bilproducenter. Alle underleverandører bliver kikket dybt i øjnene, man leder efter enhver mulig besparelse, og vi venter især på prisfald på biler som VW ID4, Nissan Ariya, der senest har sat prisen ned til 310.000 kr efter at have pillet udstyr af bilen, og givet den en dårligere og langsom lader, men vi venter også på et udspil fra et bilmærke som Polestar, som pludselig stikker voldsomt ud med en pris på 420.000 kr for billigste model.

MG har rettet ind til højre, billigste MG4 koster nu under 200.000 kr, en slags magisk grænse for en ellert, Mazda satte prisen på EX-30 ned for flere måneder siden, Mazda starter nu ved 213.000 kr, og Renault har sat prisen på en elektriske Megane ned til et niveau, som ikke kan undgå at presse både VW, Polestar og andre populære ellerter.

Kia har sat prisen på EV6 ned, men den lavere pris er ikke en følge af Teslas lavere priser, så nok et hak i nedadgående retning, kan ikke udelukkes.

Derfor er det gode råd det samme som det var i januar 2023. Hvis du overvejer at købe en ellert (?), skal man nok lige vende skråen en måned eller to. Sidste år skulle konkurrenterne lige bruge lidt tid til at sætte priserne ned, og vi er meget sikre på, at det samme sker i år.

Spørgsmålet er bare: Hvem bliver de næste til at sætte prisen ned?

Renault kom Tesla i forkøbet, med en meget lavere pris på Megane e-Tech. Vi venter i spænding på de første salgstal. Har kunderne fået øje på de nye priser, der starter ved 260.000 kr

Pin It on Pinterest