Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. December '19 10:15 by Jørli Petersen

Skrappere Navara

Nissan gjorde noget usædvanligt, da man lancerede en pick-up i 1-ton klassen med uafhængigt baghjulsophæng. Mere komfort, bedre køreegenskaber, men bilen var født med en åbenlys svaghed.

Nissan skabte næsten en sensation, da man viste den nuværende model Navara. Som noget helt usædvanligt, havde Nissan lavet en pick-up truck i den gængse 1-ton klasse med uafhængigt ophæng på baghjulene, men man gjorde det lidt forsigtigt, for basisudgaven af den nye Navara, havde traditionel stiv aksel med helt almindelige hestevognsfjedre.

Denne forsikring var tiltænkt de brugere, der kører Navara som arbejdsredskab. En bil der både skal kunne trække tunge trailere og køre med et tung læs på det åbne lad, og måske havde Nissan gjort deres hjemmearbejde ordentligt, for hvis man var professionel bruger, skulle man vælge Navara med den traditionelle aksel.

Den første model Navara med uafhængigt baghjulsophæng. Bilen hænger allerede kraftigt med bagdelen, selv om vi er langt fra max læs.

Den uafhængige bagaksel havde til gengæld fordel af højere komfort end normalt for biler af denne type. Komfort og bedre køreegenskaber var gode signaler til mange markeder, problemet var bare, at den uafhængige Navara hang slemt med bagdelen, så snart man smed et par hundrede kilo på ladet.

En lille optælling giver lidt over 400 kg på ladet, og der er stadig langt til de tilladte 1000 kg, men så skal man lige tjekke trækkrogen, som kan være meget tæt på asfalten.

Nu har Nissan pillet ved hele systemet. Der er strammet op, der er justeret, og i tilgift har man øget nyttelasten, som nu er på mellem 1150 og 1180 kg, Navara er med andre blevet en pick-up i 1-ton plus klassen, og man har også justeret og opdateret motor og sikkerhed.

Ny model Navara skulle have løst det drilagtige problem omkring bagakslen, og Nissan tror åbenbart på løsningen. Nu er nyttelasten hævet til 1150 kg eller lidt mere.

Dagens motorer hedder 163 og 190 HK, Det er fortsat 2,3 motoren fra Renault Master, der er hjertet i Navara, og øvrige data er 450 Nm, 6-trins manuel gearkasse eller 7-trins automat, totalvægt på 3250 kg, og nok så vigtigt, Navara må køre med en 3500 kg trailer.

Har det så løst problemet med den drilske bagaksel. Har Nissan kombineret alle gode egenskaber i den nye bagdel, – vi ved det ikke. Spørgsmålet står vidt åbent.

Ny udgave af Navara er netop kommet til Danmark. Priserne starter ved 257.000 kr, mens den 190 hestes med automatgear koster fra 326.000 kr. Begge priser er incl moms og bemærk, at Nissan giver fem års garanti eller 160.000 km.

Bagakslen har været det vigtigste, da Nissan opdaterede Navara, men det er også blevet lidt lidt mere sikkerhed og finpudsning af motorprogram.

Pin It on Pinterest