Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. April '19 18:03 by Jørli Petersen

Skriften på væggen

Renault K-ZE ligner noget der er meget større end det er tilfældet, men den kan også godt vise sig at have næsten samme design som efterårets nye model Captur. Renault K-ZE kommer ikke til Europa.

Renault satser stort på det kinesiske marked de kommende år, og en af de biler, der skal markere Renault på den grønne måde, er den nye K-ZE, som både er en ren elbil, men den er også en bil, der viser et design, som peger andre steder hen.

Man kan ikke lade være med at tænke Captur, når man ser den nye K-ZE, der har premiere på biludstillingen i Shanghai. K-ZE skal bygges og køres i Kina, og det er tyndt med oplysninger om den nye el-bil fra Renault, men hvis vi sammenligner med dagens Renault Zoe, er K-ZE med sikkerhed mindre, samtidig med den har et SUV – skråstreg – crossover design.

Med en akselafstand på 242 cm, er K-ZE endda mindre end Twingo, som har 249 cm mellem akslerne. Den større Zoe har 259 cm, så K-ZE er og bliver en lille by-ellert, og vi ved heller ikke hvilken batteripakke eller motor der er lagt i den nye el-kineser, men det lyder sandsynligt, at man har valgt en kendt løsning, som enten er den tidligere fra Zoe, eller hvis det er helt vildt og voldsomt, den nye el-motor med enten 92 eller 108 HK, som giver Zoe en rækkevidde på lidt over 300 km når det er rigtig flot, og endda målt efter den nye WLTP norm.

Slet ikke så skeløjet, vil man måske mene på bilens kommende hjemmemarked. Under alle omstændigheder ligner kabinen det vi kender fra Renaults franske recept.

Hvis Renault har valgt den tidligere løsning, arbejder man med det lille batteri på 22 kWh, hvor det nuværende er på 41 kWh, det gør selvfølgelig noget seriøst med rækkevidden, men da bilen er en udpræget byløsning, kan det være den mulighed der er valgt, og i øvrigt en løsning som Renault har hentet fra Nissan, som selvfølgelig også er noget Renault.

K-ZE kan lades på de kendte måder, vælger man den langsomme løsning med 220 V, tager det 10 timer at lade til 100 procent.

Foruden det elektriske kan man også tænke andre tanker, når man ser den nye K-ZE. Hvorfor ikke tænke ny Captur. Renaults lille og meget populære crossover står umiddelbart over for fornyelse, den næste Captur står allerede klar på køkkentrappen, så hvorfor ikke gætte på, at K-ZE har et design, der ligger meget tæt op ad det vi får at se på den næsten Captur, der ventes klar til præsentation i efteråret 2019.

K-ZE er en miniature ellert fra Renault, som kalder den en størrelse A-klasse uden at være en Mercedes. K-ZE er endda mindre end dagens Twingo eller Smart, men den er højere, og selv om bilen er en ren by-ellert, er det blevet til et bagagerum på 300 liter. Vi kender så ikke noget til bagsædet og de pladsforhold der tilbydes på bagerste række.

Pin It on Pinterest