Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. May '19 18:07 by Jørli Petersen

Slemme Raptor

Ford angriber den nye Ranger Raptor fra den postive side, men i virkeligheden er der tale om en dramatisk ændring i den tekniske udrustning.

Ford Ranger har en meget stor stjerne på Bursd.com. Bilen ligger usvigelig sikkert på den hitliste, vi udgiver i samarbejder med en række medier, men det er ikke en Ranger Raptor, som er en helt ny Ranger, som vi ikke helt ved hvad vi skal synes om.

Den Ranger vi har som absolut favorit, er desværre fortid i Danmark. Det er slut, der kommer ikke flere, men til september kommer det der ligner den slemme model Ranger Raptor, som er væsentlig forskellig fra den Ranger, som nu er fortid, og dermed også fortid på vores seneste hitliste.

Den helt store forskel skal man finde i de tekniske løsninger. Først det positive.

Ny Ranger Raptor har forbedret frihøjde, hele 5,3 cm, sporvidden er øget med 15 cm, det er den ultimative pick-up til ørkenrace eller som off-roader, forsikrer Ford, som har tilført bilen en 10-trins automatkasse, der er hentet fra det amerikanske F-program.

Fra 3,2 liters motor med bunkevis af naturligt bundtræk til en 2-liters med biturbo udelukkende til EU-kunder, som skal spare på CO2.

Men nu kommer det knap så morsomme. Det er slut med Fords lækre 3,2 motor. Ranger Raptor har i stedet en 2-liters med et par turboladere, som giver 213 HK og 500 Nm, data der lyder fremragende, men sammenlignet med de afslappede 200 HK i den nu hedengangne 3,2’er, er vi ikke så sikre på, at det er et godt bytte. Der hvor man kan se der samlet er tale om nedgang, er på Raptors trailervægt.

2500 kg på krogen lyder det friskt fra Ford, men tjek lige den anmeldelse der ligger her på Bursd.com, her har vi Ranger 3,2 med en giganttrailer som vigtigste foto, den nu forhenværende 3,2’er kørte med 3500 kg uden det mindste problem, det var nærmest som om der ikke var noget efter bilen, så en nedgang på 1000 kg er ikke noget, der får den danske erhvervskøber til at juble af begejstring.

Forklaringen på den store omvæltning i Rangers maskinrum er CO2. Mens Ford forsøger at angribe Raptor fra den positive vinkel, er det en handling, der skal medvirke til at bringe Fords europæiske CO2 udslip så langt ned som muligt, og vi ganske sikre i vor sag, for Ranger 3,2 kører videre uden for Europa.

Alle de andre må få Ford Ranger 3,2, men ikke hvis man bor i EU! Fords 3,2 motor er den alt dominerende motor i det amerikanske Transit program, Ford gør også opmærksom på, at Ranger både er topsælger og en europæisk succes, men det er 3,2 modellen der gør den store forskel, mens den nye Raptor mere ligner en bil med en smule pjat-motor i stil med Isuzu, som også er gået voldsomt ned i motorstørrelse.

Forbedret frihøjde og en sikkert lækker 10-trins gearkasse fra det amerikanske F-program, men også en drastisk nedgang i trailervægt, som hænger naturligt sammen med den store omvæltning i maskinrummet.

Pin It on Pinterest