Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. October '19 19:30 by Jørli Petersen

Slut med Kraskaj???

Nissan har tidligere overrasket stort på en biludstilling. Da man viste Qashqai som concept car, vakte den berettiget opsigt, men ingen troede bilen blev omsat til virkelighed. Tiden ville noget helt andet. Vil det samme ske med Ariya? Er Ariya den næste Qashqai?

Alt har som bekendt sin tid, og det gælder også Nissan Qashqai, som har været en meget stor succes for Nissan i en længere årrække. Med Qashqai har Nissan skabt en helt ny type bil, som nu er kopieret af stort set alle andre, men på Tokyo Motor Show viser Nissan en såkaldt concept bil, der har fået navnet Ariya.

Nissan forklarer Ariya som en særlig platform til mærkets kommende el-biler, oversat til dansk, har Nissan lavet lidt om på platformen, så man helt fra start tager højde for en given mængde batterier, men de seneste år har batterierne skiftet form flere gange, så det giver ikke mening, at lave en særlig konstruktion til dagens type batterier, som både er mere effektive, lettere og mere kompakte allerede i morgen.

Den næste Qashqai kommer også som ren el-bil, og så kan man altid lege med det indre, når det kun er halvt for sjov.

Derfor er det helt oplagt at antage, at Ariya er mere eller mindre den næste Qashqai. Nissan har stukket fingeren i andedammen, og nu skal man lige finde ud af hvad vej fiskene svømmer, men det er en kendsgerning, at selve Qashqai designet er ved at have en del år på bagsmækken, og der skal snart ske noget spændende nyt, hvis man vil holde fast i førertrøjen.

Den første model Ariya er 22 cm. længere end Qashqai, mens alle andre mål passer næsten på centimeter.

Den Ariya der bliver vist i Tokyo er 460 lang, dagens Qashqai er 438 cm. Bredde og højde passer perfekt, og det med længden er kun en mindre tilpasning, som sikkert finder sted sammen med en tilpasning af den stærkt hældende taglinje. Helt så markant bliver ny Qashqai nok ikke, men det ligger fast, at fremtidens Nissan Qashqai også kommer med ren el-bil, at den kommer med Nissans førerløse systemet, og så kommer der en ny smart detalje i den næsten Qashqai, så snart du har forladt hjemmets trygge rammer, er bilen allerede i gang med at lede efter en parkeringsmulighed nær dit bestemmelsessted.

Ny model Qashqai? Den seneste opdatering er ikke ret gammel, men det handlede mest om en ny liste på fronten og nye motorer, så det er ikke utænkeligt, at Nissan er klar med en helt ny model i 2021.

Helt så dramatisk bliver bagdelen af den næste Qashqai nok ikke. Mere plads i bilen i stedet for en ellers ganske fræk taglinje.

Pin It on Pinterest