Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. July '21 10:00 by Jørli Petersen

Småfed 3-Serie

Sådan lige ved og næsten, men selv om BMW laver plug-in på den eneste rigtige måde, kan man ikke helt ramme den klassiske 3-Serie. Med plug-in teknik bliver bilen lidt småfed eller uoplagt.

Skal man være småsur eller måske lettet? Vi fortrækker det sidste, for selvfølgelig skal BMW også have biler, der trækker ned i det samlede CO2 regnskab, så fabrikken ikke går fallit p.g.a. bøderegn fra den umættelige EU-pengekasse, og tænk hvis danske Margrethe blev sendt efter BMW, for at krasse ekstra penge i kassen.

Når vi er lettet, er det fordi BMW vælger den eneste rigtige løsning, når man nu skal lave en plug-in hybrid.

Man finder en traditionel og helt almindelig 3-serie, og smækker lidt ekstra grej i bilen i form af batterier, noget ladeudstyr og selvfølgelig en el-motor.

Prisen for denne øvelse er vægt, og en noget kedelig reduktion af tankstørrelse, som ikke har helt afgørende betydning for den daglige drift i nærområdet, men hvis man bruger BMW på den tyske måde, bliver man hurtig træt af at holde ind, og betale høje benzinpriser på de tyske motorveje, og med 40 liter i tanken, skal man holde en del gange, før man er kørt hele vejen fra Horsens til Barolo. Her er en standard BMW 3-serie diesel helt anderledes. Det er lige før den kører hele strækningen uden at skulle tanke.

Det ligner et klassisk motorrum i en 3-Serie.

Man skal se godt efter for at finde de orange ledninger.

Næste følgevirkning af BMW’s plug-in tilføjelse er selvfølgelig vægt. En el-motor og en batteripakke på 11,15 kWh betyder selvfølgelig en del, en BMW 330e – eller 3-serie plug-in hybrid, har pludselig fået en kørevægt tæt på 1900 kg, og selv om man er født adræt og trækker på baghjulene, kan det trods alt mærkes, så mens man kan hente lidt flere 0-100 point ved det grønne lys i byerne, bliver det et klassisk opgør, for ude på landet hvor vejen snor sig i landskabet, kører en standard 3-Serie med samme motor med lavere vægt, så plug-in hybriden skal satse på lange lige stræk, og her er vægten også et minus, samtidig med man kun kan få et meget begrænset tilskud fra batteripakken, som for længst er kørt tom, nøjagtigt som det er tilfældet med alle andre biler af plug-in typen, hvor batteriet kun er til glæde og god brug ved bykørsel.

Uventet rekord

BMW har allerede en del erfaring med el-biler. Der triller en del små biler af mærket BMW rundt i byerne, det er biler bygget til bykørsel og beregnet til delebiler, men BMW har hentet god viden på disse biler, der samlet har kørt rigtigt mange kilometer, og det er denne viden, der kommer i anvendelse på mærkets plug-in modeller.

Der er kommet ekstra knapper i midterkonsollen.

Derfor havde vi forventet en god samlet teknik, vi havde forventet en fornuftig rækkevidde på vor faste testrute, som pludselig blev noget længere, forstået på den måde, at BMW 330e lidt uventet satte ny rekord i rækkevidde, og rekorden fra Renault Megane PHEV blev forøget mærkbart.

Nu kan man selvfølgelig hente rækkevidde ved at gøre batteripakken større, men det er ikke tilfældet hos BMW. Med 11,2 kWh i den elektriske pakke, udmærker man sig ved at være nogenlunde som så mange andre, så derfor vidner det om god udnyttelse af den effekt man har installeret, samtidig med man opretholder det, der godt kan ligne en klassisk BMW ude på landevejene, hvor batteriet trods alt løber tør, og kun giver lidt pø-om-pø tilskud i takt med at bilen kan finde lidt overskydende energi.

Plus og minus

Fordelen ved en BMW 330e. Først og fremmest pris. Med lavere afgift giver det sig selv, at en 3-Serie med mere teknik bliver mere eftertragtet. Det får også betydning for leasingpriserne, og langt de fleste nye 3-Serie bliver leaset under en eller anden form, og på denne måde, er det muligt for mange danskere, at få lov at snuse til noget der ligger tæt på den helt ægte BMW til en lavere pris.

Man skal ikke lade sig narre af de fine tal på bagsmækken. Selvom den hedder 330, er det stadig en 2-liters 4-cylindret.

Med helt ægte mener vi selvfølgelig en bil med lavere vægt og den medfødte adræthed, som vi finder i den klassiske 3-Serie.

Vi sender en stor tak til BMW for ikke at forsøge at gør benzindelen dårligere, blot fordi man skal lave en plug-in. Hele bilen er ægte 3-Serie med lidt lavere afgift og større kørevægt.

Vil man have den ægte vare, skal man se bort fra det elektriske, og betale hvad det koster.

 

BMW 330e Sedan

Pris: fra 459.475 kr

Nye modeller fra BMW kommer først som 4-dørs sedan. Vil man have stationcar, må man vente.

Pris for testbil: 550.988 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

8 aut

Samlet ydelse:

292 HK – 420 Nm

Benzinmotor:

184HK v. 5000 o/m

300 Nm v. 1350-4000 o/m

Elmotor – 113 HK – 265 Nm

Batteripakke: 11,15 kWh

Rækkevidde el: 55-60 HK

0-100 km/t: 5,8 sek

Tophastighed: 230 km/t

Forbrug: 62,5 – 76,9 km/l

Kørevægt: 1904 kg

Totalvægt: 2300 kg

Trailer: 750/1500 kg

CO-2: 30-36 g/km

Pin It on Pinterest