Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. March 21:18 by Jørli Petersen

Småt nyt

Hyundai i10 er micro, og en af den bedste i den mindste klasse, men den nye model i10 overrasker. Bilen er blevet en del større, så det med micro er måske ikke helt rigtigt.

Der er langt mellem nyheder i den mindste klasse, men nu er det tid til en voldsom opgradering af en af de absolut bedste, som ikke kalder på store revolutioner når det gælder pris.

Biler i den lille micro klasse er utroligt følsomme når det gælder pris. Hvis den billigste model er bare få tusinde kroner for dyr, bliver kunderne helt enkelt væk fra forhandlerne, så det gælder om at komme under 100.000 kr, og det er netop hvad Hyundai gør med den nye i10.

At de mest solgte biler i den mindste klasse koster et godt stykke over den 100 er en helt anden sag, men i den nye generation i10 bliver Hyundai endnu mere ensporet når det gælder motorprogram.

Der er en motor til hele det danske program. Den kendte 1-liters 3-cylindrede, som yder 67 HK, og efter den nye WLTP målestok, kører den nyeste Hyundai 20,8 km/l på literen.

Hvor meget bilen så kører i hverdagen må en test afgøre, for i10 har haft problemer med at leve bare nogenlunde op til det lovede med den tidligere model.

Større og mere sikker, er den korte beskrivelse af ny i10.

Den store nyhed med ny i10 er fire centimeter. Disse fire er øget afstand mellem for- og bagaksel, og den øgede akselafstand giver en større kabine, og her lægger Hyundai ikke fingre imellem. Vi er størst i den lille klasse, lyder det fra Hyundai, og fra at være en i forvejen ganske rummelig micro, bliver i10 nu endnu større, så Hyundai kan godt have ret, men alt det kan man se med egne øjne, når den nye i10 bliver sluppet løs på markedet i midten af april.

Selvfølgelig er der også sket opgradering af sikkerheden i i10. Autobrems med fodgænger genkendelse og aktiv vognbaneassistent er et par af nyhederne, men i løbet af en ikke så fjern fremtid, vil Hyundai også vise en lidt kompetent udgave af den 1-liters motor.

Senere på året kommet en i10 i en særlig N-model med 100 HK. Hyundai oplyser ikke, om efterårets nyhed får 6-trins gearkasse, eller man kører videre med den 5-trins fra standard i10, og netop den 5-trins gearkasse er måske det største minus på den snart forhenværende model. Mange nuværende i10 ejere kan man god ret spørge, om ikke bilen ville vinde voldsomt ved at være udstyret med en 6-trins gearkasse?

Hyundai holder fast i den kendte 1-liters motor til i10, som lægger 67 beskedne heste, men fat mod. Til efteråret kommer i10 med en 100 hestes topmodel.

Pin It on Pinterest