Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. April '16 21:31 by Jørli Petersen

Sommer-Baleno

Ny Suzuki Baleno får dansk debut umiddelbart før skoleferien.

Ny Suzuki Baleno får dansk debut umiddelbart før skoleferien.

Den nye udgave af Suzuki Baleno blev første gang vist på biludstillingen i Frankfurt, og nu er Suzuki ved at være klar til dansk debut.

Den nye Baleno er en anelse større end populære Swift, akselafstanden er 242 cm, og der bliver tre motorer på programmet. En opdateret 1,2 med 90 HK, en motor der kendes fra Swift, og som noget nyt kommer Baleno med 1,2 motoren i en form for semi-hybrid version. Sådan lidt á la det vi kender fra Citroen og Peugeot.

I semi-hybrid udgave er 1,2 motoren suppleret med en form for generator, der både er generator og startmotor. Systemet er tilsat et lithium-ion batteri, og den opsparede elektricitet sendes tilbage til systemet ved igangsætning og acceleration.

Systemet har hos andre bilmærker en let indflydelse på bilens forbrug, der er især gevinst ved bykørsel, selv om det er begrænset, mens den helt store fordel er start-stop funktionen, der får en helt anden og meget bedre funktion, fordi man slipper for den traditionelle startmotor med mekanisk indgreb i form af tandhjul mod tandhjul.

Motor nummer tre i ny Baleno er en ny 1-liters med direkte indsprøjtning og turbo. Motoren lægger 112 HK og byder på 170 Nm, og selv om de danske priser endnu ikke er klar, vil denne udgave af ny Baleno blive topmodel.

Ny Suzuki Baleno er klar til salg midt i juni måned.

Pin It on Pinterest