Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. March 19:45 by Jørli Petersen

Sommernyt

Ud med Corona og ind med Qashqai. Når alle danskere er vaccineret og er udstyret med rejsepas, kan man akkurat få det til at passe med den nye Qashqai, som dukker op som en helt ægte sommerbil og ”efter Corona” bebuder.

Vi har tidligere set nærmere på den nye Qashqai, hvor sommerens nyhed kan kortes ned til tre hovedområder. Slut med diesel og ind med en e-Power og lidt hybrid. Nummer to i rækken af hovedpunkter er udvendigt design, mens resten handler om alt det man finder inde i bilen, – komfort og funktion.

Den Qashqai der kommer til Danmark til sommer, er 1,3 udgaven. Det er Renault koncernens 1,3 liters benzinmotor tilsat et 12V mild-hybrid system, effekten er 140 og knap 160 HK, bilen fås både med træk på to og fire hjul, og til de der er lidt uforløste over den manglende diesel i det nye program, kan vi oplyse, at Qashqai med 1,3 motor må køre med trailer op til 1800 kg.

Det udvendige design er en opstramning af det kendte. Qashqai ligner fortsat Qashqai, men der er kommet en række forfinede detaljer, og nu har vi sparket dæk på ny Qashqai, vi har haft lejlighed til at se nærmere på de mange små detaljer, de mange små forbedringer, og vi lægger også mærke til, at Nissan Qashqai er blevet et ”brand”.

Qashqai er blevet så stor internt i Nissan koncernen, at bilen som den eneste har fået sit modelnavn bredt ud over hele bagsmækken, mens resten af nyhederne er gemt inde i bilen.

Akselafstanden er øget, mens bilens længde er uændret. Den begrænsede, men betydende forbedring, går fuldt og helt til plads i kabinen, her er komfort og benplads på bagsædet blevet næsten forfordelt, og set som en helhed, er der mængder af gode forbedringer i ny Qashqai, mens vort tidligere forbehold overfor designet af selve sæderne ikke kun står ved magt, de er præcis så – hvad er nu det rette ord – skrækkelige, som vi frygtede, da vi så det første fotos.

Og så den knap så gode nyhed ved første danske visning af ny Qashqai. Den mest interessante model, e-Power, kommer ikke lige med det samme. Nissan skal først suge en god gang luft ind, før man tager tilløb, så alt i alt går der yderligere et halvt år, før den interessante e-Power model kommer til Danmark.

Den ventende model er en ren el-bil, det er en Nissan, der benytter samme udgangspunkt som en rigtig brintbil, e-Power er en 100 procent elbil, bilen drives hele tiden af en 190 hestes elmotor, mens den medbragte benzinmotor er en 1,5 liters fra Infiniti, som fra første færd har den opgave, at drive bilens generator og producere strøm, men det er også en konstruktion, som med en hurtig udskiftning kan ændres fra benzin til brint.

fotos: Ania Gregersen

Den brændselscelle der kan komme på tale, er den nye enhed, som allerede nu bliver produceret hos Renault. Når Renaults nye fabrik til brændselsceller er kommet op i omdrejninger, kan Nissan Qashqai blive en af de modeller, som uden store ændringer kan laves om til en fuldt CO2 neutral Nissan.

Pin It on Pinterest