Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. June '16 10:05 by Jørli Petersen

Sorento går en klasse op

Sorento var tidligere en storsælger for Kia, især på gule plader, men bilen har skiftet stil og er røget en klasse i vejret, også prismæssigt, så det gør Sorento til en sjældenhed i Danmark.

Sorento var tidligere en storsælger for Kia, især på gule plader, men bilen har skiftet stil og er røget en klasse i vejret, også prismæssigt, og det gør Sorento til en sjældenhed i Danmark.

Kias designskole har gjort alle biler så ensartet, at det er næsten umuligt at se, hvilken model der ligger i bakspejlet. Fra Ceed og opefter er ensartetheden så voldsom, at man skal tæt på bilen før man er helt sikker.

Det et let at forveksle Ceed med den større Carens, og det er lige så let at forveksle Carens med Kias største, Sorento, som stort set ikke sælger på det danske marked længere.

Kia har helt ændret den Sorento, som tidligere var blandt de mest solgte SUV, både som varebil og som personbil, Sorento var robust, stærk, den måtte løbe med en tunge trailer, og prisen var rigtig gunstig.

Sammen med fætter Sanfa Fe fra samme koncern, var de to bilen meget dominerende på det danske SUV scene, men nu er det gjort sagt forsvundet, og forklaringen handler om udvikling og pris. Kia har løftet Sorento en klasse på, man satser nu mere på den 7-personers SUV til landevej og transport af mennesker, man satser på mere komfort, både når det handler om udstyr og bilens opsætning, og med en opskrift er prisen allerede begyndt at løbe, og dagens billigste Sorento koster 700.000 nogenlunde rene kroner, mens testbilen næsten ligger 100 højere.

Saftig maskine

Motoren i Sorento er 2,2 liters med 197 HK, masser af moment over netop det område, der er helt afgørende for en tunglastet SUV på arbejde, og en meget stor fordel hvis man frister skæbnen med en 2-tons trailer på krogen.

Vi har ikke prøvet det sidste, men vi tror det går, motormæssigt er der ingen problemer, afstemning af baghjulsophænget kan vise sig at være til den bløde side, men vi har generelt gode erfaringer med biler fra Kia, når der er krog på bilerne, så mon ikke det går.

Automatgearet er veltilpasset og uden mislyde i daglig funktion, der er også lagt en begrænsning på nedgearing, således at bilens moment kan få lov til at arbejde ved lave omdrejninger, måske har vi et lille ønske om yderligere forstærket mulighed for at trække fra lave omdrejninger, når der er læs på bilen, mens der ikke er den mindste tvivl om, at Sorentos Start/Stop system ikke dutter til andet end at stoppe motoren for ældre kvinder med masser af blånelse og hårnet over frisuren.

To, fem eller syv personer eller enorme mængder bagage til en begrænsede mængde til syv, Sorento er en helt klassisk SUV med valgmuligheder.

To, fem eller syv personer eller fra enorme mængder bagage til en begrænsede mængde til syv, Sorento er en helt klassisk SUV med valgmuligheder.

Start/Stop er snart en selvfølgelig på alle biler, der er meget stor forskel på systemerne, og det er især vanskeligt at få til at fungere effektivt, når bilen har automatgear. Når man sidder og venter på et hul i trafikken, så man kan svinge til venstre, risikerer man at komme at for sent ud af starthullerne. Systemet er for længe om at starte motoren og sikre normal power, man kan ikke smutte i de huller der opstår i normal trafik, så trykknappen til annulering af Start/Stop sidder heldigvis lige ved gearvælgeren, men den skal afbrydes hver gang man starter bilen, – måske kan man lave om på det, ved at bede værkstedet foretage ændringer i bilens computer?

Set fra toppen

Bortset fra det helkiksede Start/Stop i Sorento, er der generelt dømt godkendt med pluskarakter til det tekniske, det gælder også bilen 4-hjulstræk, og indvendigt er der skruet kraftigt op for både komfort, materialevalg og finish.

Gode sæder, gennemsnitlig udsyn, den vanlige løftehøjde til bagegerummet på bilen af denne type SUV, Kia blander sig med andre ord med de fine, og prisen er også fulgt pænt med, og det er forklareingen på, hvorfor Kia ikke gør alverden for at gøre bilen kendt i Danmark, men satser på at sælge andre biler, og når vi ser fra toppen af modelprogrammet hvor Sorento hører til, må Kias motto være noget i retning af, – mindre er bedre. Eller måske mere præcist, lettere at sælge.

Kia Sorento 2,2 CRDI 4×4

Jp, trækkrog på Kia Sorento giver mening og to tons som det maksimale gør bilen meget anvendelig til det tungere brug.

Jo, trækkrog på Kia Sorento giver mening, og to tons som det maksimale gør bilen meget anvendelig til det tungere brug.

Pris: fra 699.999 kr

Pris for testbil: 789.996 kr

Motor: 2,2-liter 4-cyl

6-trins aut

197 HK v. 3800 o/m

436 Nm v. 1800-2500 o/m

0-100 km/t: 9,9 sek

Tophastighed: 190 km/t

ECE-snit: 14,7 km/l

Kørevægt: 1976 kg

Totalvægt: 2510 kg

Trailer: 750/2000 kg

CO-2: 178/km

Pin It on Pinterest