Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. April '18 20:28 by Jørli Petersen

Sort og pumpet

Renault R.S.18 er en specialudgave af Clio R.S., og hele Renaults Sport program kommer nu til Danmark, men sælges kun af to forhandlere.

Det er Clio på steorider, men det er ikke nogen ukendt opskrift fra Renault. Man tager helt enkelt en kendt model, smækker en meget stor maskine i bilen, og på den måde skiller man sig afgørende ud fra feltet af grå biler.

Måske derfor har Renault valgt at lakere den nye Clio R.S.18 sort, og kun sort. For at understrege alt det sorte, har man lavet lidt ekstra graffiti på bilen, men man har ikke helt glemt at stramme op på undervognen, tilføre kraftigere bremser, andre hjul og lavere dækprofil, og selvfølgelig har man kælet lidt for det indvendige, hvor især de gode sæder er et tiltrængt plus, hvis man skal have glæde af alle 220 HK i meget snævre kurver.

Clio er første model i det nye R.S. program, der er på vej hos to danske Renault forhandlere. Første udsalgssted er Hessel i Albertslund, til september åbner næste R.S. forhandler i Århus, og tidspunktet passer perfekt til den næste model R.S., der er en Megane R.S.

Skålformede sæder med masser af sidestøtte.

Priserne på Clio R.S. starter ved 309.000 kr, og set med GTI-øjne, er det en meget gunstig pris. Man kan godt undre sig over, at Clio R.S. kommer to versioner. Begge har 1,6 liters turbomotor som udgangspunkt, begge har 6-trins automatgear med dobbeltkobling som eneste mulighed, og forskellen på de to modeller er meget beskedne 20 HK, som udelukkende handler om styreprogram i motorrummet.

Den dyre eller kraftigste model med 220 HK hedder R.S. Trophy, og de sidste 20 HK koster tusind kroner per ekstra hestekraft. Som ekstra flødeskum får man større fælge, andre dæk og et let ændret chassis uden merpris.

Clio R.S. er allerede i Danmark, og specialmodellen R.S.18 kommer kun i stærkt begrænset antal. 18-modellen kan også kaldes en jubilæumsudgave i anledning af Renault 120 års fødselsdag.

Sort Clio med lidt gule dekorationer er det særlige design for den kraftige Clio R.S. i 120 års fødselsdagsudgave.

Megane Sport er lidt mere civil i sin opførsel end efterårets skrappe fætter R.S.

Megane er storbror i det nye Sport program, og til september kommer Megane R.S.

Pin It on Pinterest