Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. January '16 23:08 by Jørli Petersen

Spagetti western

Selv om man er "made in Italy", kan man godt have alle de kendtegn, som bare signalerer Jeep.

Selv om man er “made in Italy”, kan man godt have alle de kendtegn, som bare signalerer Jeep.

Fiat købte for nogle år siden Chrysler, og med i posen af bilmærker var Jeep, som er kendt og populært i alle lande. Det har selvfølgelig fristet Fiat over alle grænser, og da begrebet spagetti western heller ikke er ukendt i Italien, lavede man hurtigt sin egen variant af noget kendt amerikansk, med den betydende forskel, at produktet er ”made in Italy”.

Den italienske fristelse hedder Renegade, også et meget kendt navn i Jeep kredse, en basis Jeep, som i USA gives til familiens unge som fødselsdagsgave, så de selv kan køre til skole og drive-in brugerbar. Hvis man ser nærmere på Renegade, kan man næsten se Clinten i egen høje person, stå og svinge med seksløberen foran den nye Renegade, som bliver produceret i den sydlige del af Italien, og deler platform med Fiat 500X.

Livsstil for fuld musik

Prisen på den italienske Jeep starter nogenlunde sikkert under 300.000 kr. Med dieselmotor som testbilen, tilsat en god portion udstyr, ryger prisen op på den anden side af 400.000 kr, men der er dømt livsstil for alle pengene, det er et spændende alternativ til mange af de søgende bilkøbere, som for tiden flokkes om cross-over bilerne, og valget mellem noget Qashqai, Kadjar og Jeep, kan godt flytte en god portion bilkøbere til Jeep, som har så meget ægte Jeep sjæl, at man godt kunne fristes til at tro, at den var amerikansk.

Kabinen er en skøn blanding af amerikansk og italiensk Jeep, men den lodrette forrude giver en særlig stemning når man sidder i bilen.

Kabinen er en skøn blanding af amerikansk og italiensk Jeep, men den lodrette forrude giver en særlig stemning når man sidder i bilen.

Og så alligevel ikke. Renegade har produktmæssigt højere kvalitet end det vi kender fra den klassiske Jeep og selvfølgelig Renegade. Den italienske er ikke klasket sammen i al hast, der er europæisk samlemetode og kvalitet i Renegade.

 

De klassiske kendetegn

Den nye Renegade med forhjulstræk alene, udmærker sig ikke med særligt gode køreegenskaber. Her forsvinder bilen i den grå masse, uden at skive bare den mindste linie i bilernes historiebøger, her handler det om den lodrette forrude, de runde forlygter, den karakteristiske kølergrill og et samt et par enkelte stilelementer inde i bilen, det er alt det kommende kunder skal falde for, og vi må anbefale Fiats 1,6 liters diesel til Renegade, som holder ganske godt styr på driftsøkonomien.

Vi har et meget overfladisk kendskab til Renegade med 4-hjulstræk, som får pæne ord med på vejen mange steder, det samme gælder Renegade med automatgear og 4-hjulstræk, men det er ikke en variant vi ønsker at stå inde for, dertil er kendskabet alt for begrænset.

Modsat er vi ganske sikre på, at Renegade især vil blive solgt med 2-hjulstræk, for Renegade er efter vor mening en bil med livsstil. Livsstil for fuld udblæsning, og livsstil og signalværdi sælger biler i disse år, og alt i alt er det et plus, at bilen bygges i Italien og ikke på traditionel vis i USA. Det har givet kvaliteten et ganske betydeligt løft.

Jeep Renegade er livsstil for fuld udblæsning.

Jeep Renegade er livsstil for fuld udblæsning.

Jeep Renegade 1,6 Multijet 120 4×2

Priser fra: 285.000 kr

Testbilen koster: 407.000 kr

Motor: 1,6-liter 4-cyl

6-trins manuelt gear

120 HK v. 3750 o/m

320 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 10,2 sek

Tophastighed: 178 km/t

ECE-snit: 22,7 km/l

Kørevægt: 1465 kg

Totalvægt: 2010 kg

Trailer: 600/1200 kg

CO-2 g/km:115 g

Pin It on Pinterest