Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. January '20 18:51 by Jørli Petersen

Spansk front-løve

Seat Leon er meget mere end i nær familie med Octavia og Golf. Fælles for alle er et voldsomt fornyet motorprogram.

Når Skoda begynder at tale om ny Octavia og VW om ny Golf, kan man være helt sikker på, at Seat også enten har varmet op – eller snart vil lægge i kakkelovnen til en ny model Leon, og 2020 er ingen undtagelse, men denne nye Leon er sammen med de to nære slægtninge meget anderledes end tidligere nyheder.

Der er en strøm at nyheder i motorrummet, der supplerer de kendte type brændstofmotorer.

Seat lægger ud med en række nye mild-hybrid motorer, der starter helt i bund med den ganske triste 1,0 motor fra Mii. Med ekstra assistance til at trække vejret lidt raskere, er effekten oppe på 110 HK, men selv om den står på mild-hybrid, vil en bil i Leon størrelse ikke være specielt interessant. Det er nærmest noget der kan betragtes som en tillægsstraf fra byretten sammen med fodlænke, så vi stiger straks i graderne, for det der tegner mest interessant, kommer først til efteråret, men her venter så en plug-in hybrid, en bil med en rækkevidde på teoretiske 60 km, en bil med 13 kWh batteri og en elmotor der i sig selv lægger 102 HK. Kombineret med en benzinmotor (TSI) på 156 HK giver det den nye Leon en samlet maksimaleffekt på 204 HK.

Masser af mild-hybrid og den første DSG gearkasse af type drive-by-wire, hvor Seat er først med nyheden.

De første udgaver af ny Leon dukker op i løbet af maj måned, og al opmærksomhed vil naturligt samle sig om de nye modeller med mild-hybrid, et af de større systemer, der er bygget op omkring et 48V system. Seat siger ikke noget afgørende om hvor meget og hvor lidt det nye system bidrager i både tid og effekt, så vi vil som det er tilfældet med andre biler med mild-hybrid, være henvist til at se nærmere på de nye forbrugstal, uden at man af den grund kan sige noget sikkert om forbedringerne, kun de ændringer der er sket fra tidligere modeller.

Den kraftigste model Leon bliver en 2-liters med 190 HK og DSG gearkasse. Den nye type DSG i Leon er i øvrigt den første fra VW koncernen af typen drive-by-wire, en gearkasse hvor der kun er elektrisk styring fra gearvælgeren i bilen til selve gearkassen, og Seat er de første til at lokke kommende købere med den nye gearkasse.

Selvfølgelig er der også dieseludgaver af den nye Leon, igen er det med vigtige opdateringer, denne gang i form af en nye type katalysator, som skulle gøre udstødningen endnu mere ren, måske helt ned på Mercedes niveau. Alt det bliver først kendt når ADAC foretager de første målinger af bilen i almindelig drift, men det er ganske vist, at de to dieseludgaver bliver med 115 eller 150 HK, begge modeller fås med manuelt gear og DSG.

Priserne på ny Leon bliver først kendt, når vi kommer nærmere dansk salgsstart.

Det særlige ved Seat Leon er design og indretning af kabine, hvor Seat kalder den nye stil for minimalistisk. Lidt foruroligende.

Pin It on Pinterest