Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. September '16 17:45 by Jørli Petersen

Spansk præmietyr

Seat Ateca er den første SUV-type fra det spanske mærke. Bilen er en forkortet VW Tiguan med let ændret motorprogram, men også meget, meget billigere.

Seat Ateca er den første SUV-type fra det spanske mærke. Bilen er en forkortet VW Tiguan med let ændret motorprogram, men også meget, meget billigere.

Prisen starter ved 265.000 kr, og det gør allerede den nye Seat Ateca meget mere end interessant. Bunden under herligheden er en forkortet udgave af VW Tiguan, men Ateca er forkortet med 12 centimeter, og Seat lover eller hævder i det mindste, at bilen ikke har mistet indvendig plads af den grund, selv om det kan være lidt svært at tro, før man har været der med målestokken, – og det har vi ikke.

Modtagelsen af den nye og første Spanske præmietyr eller mini-offroader har lagt lidt forvirring over landskabet. Da englænderne så bilen for første gang, mente man hurtigt, at her var årets bedste nye cross-over, men Seat selv kalder bilen for en SUV, og selvom forskellen kan synes lille og grænserne mellem disse to biltyper er noget flydende, er der trods alt en vigtig forskel, for betegnelsen SUV betyder i en eller anden grad off-road egenskaber, mens cross-over er en bil, der har hentet stilelementer fra mange typer bil.

Alligevel er der ingen tvivl om hvem der er konkurrent nummer et. Ved at gøre bilen mindre og meget billigere end Tiguan-faderen fra det tyske, har VW koncernen måske undgået at blive sin egen konkurrent, men hovedmodstanderen er med sikkerhed Nissan Qashqai, og hvad har Seat Ateca så at byde på, som skal tippe vægten og dermed købernes interesse fra Nissan til noget Seat.

Motorerne starter med 1,0 TSI 115 HK, som koster de lokkende 265.000 kr før levering og med basistrim. Denne version lyder meget, meget lidt spændende, så vi går hurtigt videre til den næste benzin som er 1,4 TSI motor med 150 HK, og så er det straks mere interessant, ligesom udvalget er noget bredere. Biler af denne type er især populære med dieselmotor, og her genfinder vi et par gamle kendinge, først den meget traditionelle1,6 TDI med 115 HK og selvfølgelig den større og kraftigere 2,0 TDI, der fås med motorkraft op til 190 HK, og selvfølgelig kan denne topmodel fås med 4-hjulstræk, ligesom automatgear af DSG typen er standard.

Prisen for den dyreste Seat Ateca er 510.000 kr, og så er det værd at lægge mærke til den maksimale trailervægt, som opgives til 2100 kg, når den er bedst.

Motorprogrammet starter med en 1-liters benzin med 115 HK. Kan du undgå den, så gør det, for det selvfølgelig dieseludgaverne der er mest interessante med kendte 1,6 og 2-liters motorer i programmet.

Motorprogrammet starter med en 1-liters benzin med 115 HK. Kan du undgå den, så gør det, for det selvfølgelig dieseludgaverne, der er mest interessante med kendte 1,6 og 2-liters motorer i programmet.

Pin It on Pinterest