Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. March '17 10:37 by Jørli Petersen

Spare-GTI

Vi må beklageligvis konstatere, at Ford har udviklet en 3-cylindret 1,5 liters motor til en såkaldt potent udgave af Fiesta. Bilen kommer desværre til salg senere på året.

Vi må beklageligvis konstatere, at Ford har udviklet en 3-cylindret 1,5 liters motor til en såkaldt potent udgave af Fiesta. Bilen kommer desværre til salg senere på året.

Ford slynger om sig med flotte navne og betegnelse for at sløre den noget halvkedelige kendsgerning, at den nye Ford Fiesta ST er udstyret med 3-cylindret motor på 1,5 liter. Meget kontant kan man sige, at Ford har taget deres kendte 2-liters, savet en cylinder af, og tætnet enden af motoren, så den kan holde på både vand og diverse gasser.

De fine ord Ford benytter sig af er ord som performance, EcoBoost, intelligent – og optimale køreoplevelser, og ser man på bilens data, er der 200 HK og 290 Nm til rådighed, mens de første 100 km/t er klaret på 6,7 sekund.

Den nye Fiesta ST er en del af det nye Fiesta-program, der dukker op senere på året. Fiesta ST får sammen med andre Fiesta modeller premiere på biludstillingen i Geneve, og så kan vi bringe den lidt kedelige oplysning, at Ford har været nødsaget til at lave et særligt lydprogram for at skjule, at motoren sikkert lyder rigtig grimt, som er noget helt naturligt for en 3-benet, men ikke specielt lækkert for en såkaldt sporty automobil.

Ford giver ikke nogen egentlig grund til at udvikle en 3-benet 1,5 liters motor med 200 HK. Ford har bunker af motorer, der kunne lægge 200 HK med meget bedre lyd end den 1,5 liters, de har også masser motorer, der kan lægge mere end 290 Nm hvis man henter 200 HK fra blokken, så det eneste der ligner et forsvar fra Ford, er en kedelig sætning om CO-2.

At det er billigere at producere en 3-benet motor frem for en 4-cylindret, bliver ikke nævne med et ord. Det gør det i øvrigt aldrig, når diverse bilfabrikker griber bunken af mulige spareforslag.

Her på redaktionen nøjes vi med en lidt vemodig tåre over Fords beslutning.

Pin It on Pinterest