Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. February '23 20:42 by Jørli Petersen

Sports-Ceed

Ikke så meget elektrisk halløj, men klassisk type bil som lidt endnu er tilladt frem til 2030.

Først gør man noget ved designet, derefter springer man let hen over alt med batterier, ladetider og rækkevidde, og midt på vinteren er det næsten befriende, at sætte sig ind i en bil, hvor man ikke skal være forsigtig med at tænde for sædevarme, varme i rattet, ligesom man bare skruer op for varmen i kabinen. Bevares, det koster lidt ekstra på benzinkontoen, – og hva’ så.

Det er vinter, og der er ingen grund til at gå på kompromis, og ude på motorvejen, får bilen bare noget pedal, for der er ingen grund til at luske runder i inderbanen, for at spare en enkelt kilometer eller på rækkevidden, som er inderligt ligegyldig, når man kører det vi anser for den klart bedste model Kia Ceed.

Den designmæssigt lidt frække Xceed, der fås i en række versioner, men det coupeagtige design, den godt afstemte undervogn og de 204 HK, peger i retning af det festlige, så vi er slet ikke i tvivl. Stod der Kia Ceed på programmet, ville valget falde på Xceed, men vi ville samtidig være meget påpasselige, for det skal være den variant, der lægger der 204 HK, hvor det er helt tilfældigt, at antallet af hestekræfter stemmer fuldt overens med en af de mest benyttede elmotorer i meget lang række biler fra fra forskellige fabrikker.

Old-timer kabine

Xceed har som model nået midtpunktet af sin karriere. Derfor har det været tid til en gang face-lift, der kun er opdatering på områder, hvor det ikke er særligt omkostningstungt på fabrikken, der skal ikke laves nye former tilskærme, døre eller bagklap, bunden under bilen er den samme, det samme er alle komponenter til styring og affjedring, et face-lift er en justering, en opdatering, og i Kias tilfælde er det som det næsten altid er tilfældet, en gang elektronisk opgradering der står forrest i køen, og så fornøjer vi os over, at man stadig man få en Kia med den gamle ”type kabine”, en kabine med herligt mange knapper der kan klikkes, skrues eller trykkes på, så de næste godt tre år, vil vi være taknemmelige over, at denne type bil stadig kan købes.

Ikke helt den mængde bagageplads man får i andre typer Ceed, men rigelig til de fleste.

Ikke en GTI

Der kunne godt tænkes at være en læser, der har fået den mistanke, at med dette design og en ydelse på den anden side af 200 HK, kunne der være tale om en slags Kia GTI. Forkert.

Motoreffekten er rigelig til at lege GTI, så det er resten af bilen der bestemmer hvad der skal være, og her mangler det sidste i både styring og afstemning af undervogn, og med det meget omfattende antal biler, der hedder noget med Ceed, er vi overbevist om, at Kia har tænkt sig om. Godt og grundigt endda, og hvis vi tænker ud over Danmarks grænser, hvor priserne på en bil er ganske anderledes og underlagt mere venlige afgifter, vil netop denne Xceed være det helt oplagte valg for rigtigt mange mennesker, så derfor er der også tilført en vis mængde hverdagskomfort og brugervenlighed, og bortset fra bilens design, er det kun motorens præstationer der hører hjemme i en GTI klasse, hvor styring og undervogn fortjener betegnelsen sporty, uden at være en belastning.

Tag lige et ekstra kik. Umiddelbart ikke noget usædvanligt, og det er netop det der er sagen. Stadig masser af praktisk funktion uden besværlige skærmmenuer.

Derfor mangler vi en god betegnelsen for denne type bil. Den rette betegnelse er mere en række positive tillægsord, så hvis der skulle være en læser, så send os endelig dit tip.

No-go modellen

Når vi er så begejstret for denne Ceed med X foran det hele, er det en anbefaling, der skal følges med omtanke, og man bør også være opmærksom på det med de kolde kontakter. Hvor dybt skal man dykker i lommeulden, og billigste Xceed til 275.000 kr bør omgående henføres til glemmebogen. Motoren er Picanto motor, – og til en bil som Xceed er det en klokkerent no-go.

Testbilen pris på 465.000 kr er en helt anden boldgade, nu begynder det pludselig at blive lidt smådyrt, men en del af forklaringen er selvfølgelig, at der er læsser godt med udstyr i denne Xceed, der starter med udstyrstrin GT Line (der var hun igen hende Line), og når dertil smider en god del ekstraudstyr i bilen, bliver det hurtigt dyrt.

Vi kan uden det mindste afsavn finde en besparelse på 40.000 kr, men læg også mærke til, at basisprisen er 390.000 kr for en Xceed med 7-trins automatgear og 204 sporty heste fra den turboladede 1,6 motor, og det er bestemt der vi vil starte, hvis der står Xceed på dagsorden.

Kia Xceed 1,6 T-GDI

Ingen smålig skelen. Den klart bedste model Ceed på tværs at hele modelprogrammet.

Pris: fra 274.900 kr

Pris for testbil: 464.896 kr

Motor: 1,6-liter 4-cyl

7 – aut

204 HK v. 5500 o/m

265 Nm v. 1500-4500 o/m

0-100 km/t: 7,5 sek

Tophastighed: 220 km/t

Forbrug: 14,1 km/l

Kørevægt: 1300 kg

Totalvægt: 1880 kg

Trailer: 1410/600 kg

CO2: 161g/km

Pin It on Pinterest