Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. November '15 21:59 by Jørli Petersen

SRT er tilbage

JeepGrandCherokeeSRT (1)Jeep er langsomt men sikkert ved at vende tilbage til Danmark, og nu kan man gå til en af landets få Jeep forhandlere, og købe Jeep Grand Cherokee SRT med ægte 6,4 liters V8 motor.

8-trins automatgear, 468 heste og et brag af et drejningsmoment kommer helt naturligt, når man har 6400 kubik under hjelmen, og det kniber da heller ikke med præstationerne. 0-100 km/t er klaret på bare fem sekunder og tophastigheden er imponerende 257 km/t, som er rigtig hurtigt i en bil med den højde, tyngde og ikke mindst noget voldsomme vindmodstand.

Skulle der være en enkelt læser, der tænker på brændstofforbrug, når vi taler om SRT-biler, der er Chrysler, Jeep og Dodges sportsmærke, kan vi oplyse, at halvdelen af V8 motoren lukkes ned, når man bare triller dansk landevejskørsel, men foruden “launch-control” til effektiv start ved grønt lys, er der også programmer til kørsel i terræn, effektive bremser fra Brembo, 20-tomme hjul, som er med til at give frihøjde, xenonlys, måler for G-påvirkning, 19 højttalere og ikke mindst et system, som kan give ørerne et frikvarter, hvis man ikke gider lytte til den brølende V8’er i maskinrummet.

Et særligt program udsender “contralyd” gennem bilens højttalere, for på den måde at neutralisere eller begrænse motorstøjen, og så har sådan et køretøj selvfølgelig også en pris. 1,7 million på hvide plader og 838.663 kr før moms på gule plader.2014 Jeep Grand Cherokee SRT

Jeep SRT er den absolutte superudgave af Jeep, og nu er bilen tilbage på det danske marked, og man slipper ikke for at høre om Hemi, som er en særlig måde at udforme toppen af forbrændingskammeret. Men slå bare koldt vand i blodet, systemet er udviklet før bedstefar blev født, og det er især marketingfolkene, der forsøger at gøre Hemi til noget særligt, selv om den “bare” er en potent V8’er, og det er jo heller ikke så galt.

Pin It on Pinterest