Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. September '19 19:45 by Jørli Petersen

Stil og kun stil

Nissan har sadlet voldsomt om med den næste model Juke. Nu handler det om stil og design, og ikke noget andet.

Nissan Juke har siden den dukkede frem i 2010 været en anderledes bil, man kan næsten sige forud for sin tid, men med ni år på bagen, er det tid til at give plads til en efterfølger, som på afgørende områder bliver helt anderledes.

Ny Juke bliver stil, design og ikke ret meget andet. Jo, den bliver også større, men ikke så meget, Juke er stadig en lille bil i det man kalder B-størrelse SUV, selv om bilen kun ligner en SUV.

Man kan trække en direkte parallel mellem Nissan Micra og Juke til Renault Clio og Captur, det er to sider af samme sag, og hvor Nissan Juke var meget mere selvstændig da den første model blev lanceret, er det nu en lidt anden side af Micra, hvor den anden side er stil og design.

Den tidligere model Juke kunne bruges til lidt af hvert, den kunne også bruges til at trække rundt med en ikke alt for stor campingvogn, men alt det er ved at være slut, motorprogrammet er skrumpet voldsomt ind til den særdeles kedsommelige 1-liters 3-cylindret, som Renault, – og dermed Nissan, er så grusomt forelsket i.

Ganske tjekket kabine, hvor der er lagt vægt på alt i elektroniske assistentsystemer og hjælpemidler.

Den motor bliver lagt i alt små fra fabrikkerne, Nissan henter så 117 turboheste ud af den 1-liters, men festligt bliver det ganske sikkert ikke.

Fremtidens Juke bliver til bykørsel, det bliver til lidt rundt om hjørnet, det er signalværdi og ikke meget mere, og salgsstart ventes lige omkring årsskiftet.

Fra at være et praktisk køretøj, der kunne bruges til lidt af hvert, bliver Juke reduceret til at være noget med stil. Motorprogrammet er indtil videre skamskudt med en 1-liters 3-cylindret, som giver 117 pæne heste når det skrives på papir, men ikke er specielt lækkert i hverdagen. Til bykørsel kan man tilkøbe en 7-trins automatkasse af typen dobbeltkobling.

Pin It on Pinterest