Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

22. January '19 12:20 by Jørli Petersen

Stil og strofe

Renault Twingo har ultra lille vendediameter, men det er også en meget sjælden bil med hækmotor. Den er søster til Mercedes-ejede Smart, og bilen kører som den berømte brækkede arm. En 100 procent ægte bybil – eller storbybil. De fleste danske købstæder er ikke store nok til en Twingo.

Renault Twingo i nuværende udformning blev aldrig den succes Renault havde forudset. Bilen blev på helt sin egen måde en katastrofe for Renault. Den store vilde kampagne kiksede totalt, og blev stoppet længe før beregnet, og den mindste Twingo med hækmotor var også en katastrofe målt på køreegenskaber.

Med lidt god vilje kan man sige, at bilen har en vis charme, og man kan med sikkerhed sige, at bilen har helt sin egen stil. Bilen er bygget sammen med Mercedes-ejede Smart, og en Smart kører gebrækkeligt, det ved enhver, der ved lidt om bilen, men at en Renault skulle følge i det spor, var noget af en overraskelse.

Nu er tiden kommet til at face-lifte katastrofen med stil. Lidt mere tjekket, lidt nyheder på motorfronten, mere kæk indendørs, klar til alt man kan finde på med førerens egen mobiltelefon, man kobler bare på med iPhone og Android, så overtager snakkefonen den store skærm i midterkonsollen, men der er intet der tyder på, at Renault har lavet gennemgribende om på bilens helt store svaghed, – den kører som det en meget legendarisk og tidligere højt respekteret kollega beskrev som – citat begynd: ”En slet dresseret vandmand”.

Der er langt mellem biler, der kører så ringe som Twingo, og måske er det et tilfælde, at de to ord næsten rimer, men det sætter på den anden side et voldsomt prædikat på Twingo, den er og bliver en bybil, og hvis den kunne fås som ren el-bil, ville den både blive mere lydsvag, mere miljøvenlig, hvis den forbrugte el var af den rigtige slags, men Twingo som en el ville også køre bedre, for vægten af batterierne ville bliver lagt fladt ud i bunden, og benzinmotoren i bagdelen ville ryge på skrotbunken.

Kabinen i ny Twingo er fikset gevaldigt op, og bilen er helt klar til alt det man kan proppe i en smartphone.

Sjovt nok er der to motorer til Twingo. 0,9 of 1,0. Begge 3-cylindrede og underligt nok er det den mindste, der yder mest. 0,9 motoren lægger 95 HK og kan også fås med automatgear af typen automatkobling, den 1-liters 3-benede lægger 65 HK og som noget nyt 75 HK, men vi anbefaler helt klart den automatgearede Twingo, for bilen skal kun bruges i byen, og slet ikke uden for danske byskilte, hvor man risikerer lidt blæst.

Twingo er også en af de biler, der skal holde sig væk fra alle broer når det blæser. Den 914 kg tunge bil i køreklar tilstand drøner fra side til side når det lufter, og selv om akselafstanden trods alt er 250 cm., er det vægten bagerst i bilen, der giver det helt store udslag.

Ny Twingo ventes til Danmark i løbet af foråret, hvor denne nyhed formodentlig drukner sammen med en række andre og noget større nyheder fra Renault.

Twingo er 5-dørs, der er ikke alverden af plads på bagsædet, og læg også mærke til de nye luftindtag på siden. Tro ikke, at en bil bliver mere sporty at køre, blot fordi den får udvendige gæller, og som en ægte Smart, har Twingo også forskellig hjulstørrelse. 15-tomme for og 16-tomme på baghjulene.

Pin It on Pinterest