Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. February '17 21:04 by Jørli Petersen

Stingers sidste test

Kia Stinger er på sidste test, før produktionen starter på det der er mærkets hidtil hurtigste bil. Man kan næsten se Rambo med raketstyr på nakken, jagtende russiske angrebshelikoptere når man hører navnet Stinger.

Kia Stinger på sidste test, før produktionen starter på det der er mærkets hidtil hurtigste bil. Man kan næsten se Rambo med raketstyr på nakken, jagtende russiske angrebshelikoptere når man hører navnet Stinger.

Umiddelbart er det ikke et særligt vellykket dækvalg til den form for kørsel, men de kolde omgivelser handler ikke om dæk eller handling af bil, alt det skulle gerne være på plads for længst, nu handler det om skidtet virker, når det er rigtig koldt, for hvis ikke det fungerer, kan det blive rigtig irriterende for Kia, der som bekendt har syv års garanti på deres biler, og det kommer også til at gælde for denne Kia Stinger, der dukker op hos forhandlerne til efteråret.

Kia kalder bilen for en sedan, – og selv om det er helt korrekt efter definitionen på en sedan, er der også meget coupe i designet, og det er selvfølgelig det sporty publikum Kia er på jagt efter, og hvis man vil sælge den type bil, skal der også noget ordentlig power og køreglæde til at give den helt rigtige oplevelse, og Stinger ser ud til at kunne indfri selv ganske høje forventninger.

Stinger kommer både som baghjulstrækker og med træk på alle fire. Motorerne er fra toppen en 3,3 liters V6 med biturbo, som alt i alt kan præstere 370 HK og 510 Nm. 0-100 km/t er klaret på 5,1 sekund.

Det mere forsigtige motorvalg er en 2-liters med 255 HK og 353 Nm, og hvis man er lidt nøjeregnende med lavere forbrug, kan man vælge Stinger med 2,2 liters diesel med 200 Nm og 440 Nm.

Motorerne er ikke nye. Den 3,3 liters kendes fra det amerikanske modelprogram, ligesom Hyundai bruger 3,3 motoren i sporty coupe modeller, mens den 2,2 liters diesel blandt andet kendes fra Kia Sorento.

Uanset hvilken type motor man vælger, er motoren bundet sammen med en 8-trins automatkasse, som forhåbentlig klarer strabasserne under test med -30 grader udendørs, – plus fartvind selvfølgelig.

Pin It on Pinterest