Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. March '19 12:29 by Jørli Petersen

Stjernen i Geneve

Mazda overraskede alt og alle med en 100 procent nyhed, som ingen vidste noget om før tæppet blev hevet af i Geneve. Alene det er en voldsom præstation. Nyheden er nok en type SUV, nu med navn CX-30, den ligger midt mellem CX-3 og CX-5 og er klar til salg i slutningen af 2019.

Ikke så meget som et lille pip har der været ude om den nye Mazda, der har premiere på biludstillingen i Geneve. Ikke et spionfoto ikke det mindste rygte om bilens navn, slet ingen ting, så det var en 100 procent ægte nyhed, der gemte sig under klædet i Geneve, som meget utraditionelt stod tildækket, indtil den officielle præsentation kunne finde sted midt på udstillingens første da, som er forbeholdt den nysgerrige presse.

Navnet på Mazdas nye SUV-type er CX-30. Navnet er usædvanligt, fordi det er mere end et enkelt tal, men det indikerer også, at CX-30 er bygget på den nye Mazda 3, som i vores øjne er en større stjerne end CX-30, det er en bil, der lægger sig midt mellem CX-3 og CX-5, en bil med en akselafstand på 266 cm, en totallængde på 440 cm, og det kom ikke som nogen overraskelse, at den nye type motorer, der først dukker op i den nye Mazda 3, også bliver lagt i CX-30.

Mazda havde kun et enkelt eksemplar af ny CX-30 i Geneve, og nyheden var konstant belejret af især japanske journalister.

Eneste mindre overraskelse hvis man hurtigt skimmer bilens data, er det nogenlunde enkle baghjulsophæng med torsionsaksel. Let og enkelt, men det kan godt være en interessant nyhed for de mange der kører med trailer og campingvogn, det kan betyde, at ny CX-30 er velegnet til også dette formål, og motorprogrammet mere end antyder, at det at køre med trailer, ikke er noget større problem.

Ny Mazda CX-30 ventes at være klar til salt sidst på året 2019, mens den nye Mazda 3, som er bilen med et ualmindeligt lækkert og vellykket design, kombineret med helt nye og meget spændende motorer, er klar til salg i Danmark allerede i dette forår.

Den store interesse for CX-30 betød, at den nye Mazda 3 stod lidt alene, og det er synd for bilen, for den er højaktuel som nyhed, det er en designmæssigt særdeles vellykket bil, og så er den smækfuld af spændende ny teknik.

Endnu kender vi ikke priserne på ny Mazda 3, vi kender heller ikke prisen på den orange Mazda MX-5 jubilæumsmodel, som også er klar når solen stor højt på den danske sommerhimmel, og hvis man vil sikre sig en 30 års jubilæumsmodel, skal man være lidt vakse ved havelågen. Der kommer kun 20 til Danmark.

Ny Mazda 3 kommer som 5-dørs hatch-back og som 4-dørs sedan.

Mazda MX-5 i 30 års jubilæumsversion. Der kommer kun 20 eksemplarer til Danmark, så man skal være lidt vaks ved havelågen.

Mazdas nye mellem SUV CX-30.

Pin It on Pinterest