Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. March '20 21:32 by Jørli Petersen

Større bil, større batterier

To gange ny Suzuki med 48V hybrid system. Til venstre Vitara, til højre S-Cross. Begge bilers hybridsystem er bygget omkring Suzukis 1,4 liters turbomotor.

Suzuki har siden årsskiftet slået på stortromme for de mindre modeller med såkaldt hybrid, selv om systemet rettelig er det man kalder ”mild-hybrid”.

De små modeller, Swift og Ignis, er udstyret med en 12V system, der er det mindste af kendte mild-hybrid systemer, og nu kravler Suzuki et skridt på på stigen, og viser de større modeller Vitara og S-Cross med et nyt 48V system.

Det nye 48V system ligner det mindre 12V system til forveksling, men større spænding og et tilhørende kraftigere og større batteri giver naturligvis større effekt eller nyttevirkning, og med større nyttevirkning opnår man også lavere forbrug, og dermed lavere CO2 udledning.

Suzuki viser de nye hybridsystemet kombineret med deres 1,4 liters turbomotor, som i ny hybridudgave er trimmet ind til at yde 129 HK, hvor vi tidligere har set samme turbomotor med 140 HK. Fra den kraftigere 48V elmotor, der både er startmotor, drivmiddel og generator på samme tid, henter Suzuki yderligere 13 HK og 50 Nm, således at det samlede maksimale moment når op på 235 Nm, og el-delen er programmeret på en sådan måde, at bilen altid starter på el.

48 volts hybridsystem. Den blå elmotor er kernen i systemet. Motoren yder 13 Hk og 50 Nm.

Fra koldstart morgen og fra enhver stående start, ligesom man får et elektrisk tilskud ved acceleration.

Hele øvelsen handler om lavere forbrug og mindre CO2. Ny Vitara hybrid kører 17,5 km/l efter den nye WLTP norm, den større S-Cross kører 17,9 km/t, og ifølge Suzuki er en forbedring op til 20 procent.

Priserne på de nye hybrid modeller er fra 240.000 for Vitara og 245.000 kr for S-Cross.

Af regelårsager er Suzuki ekstra hårdt ramt af de nye CO2 grænser. Suuzki kan ikke nøjes med de berømte 95 gram for hver kørt kilometer, Suzuki skal ned på 92 gram, hvis man vil undgå bøder fra EU’s glubske pengekasse.

Pin It on Pinterest