Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. September '21 19:30 by Jørli Petersen

Stolpe ud

Model EHS er MG’s model nummer to i Danmark, og bilen er en klasse større end den fuldt elektriske ZS, men EHS er også en plug-in hybrid, desværre med et par triste fodfejl.

At gøre en MG til en plug-in hybrid, gør ikke noget godt for navnet. Prøv at sige bilens navn højt, – MG, derefter EHS og endelig PHEV, så hvis man er på første date med en potentielle, og man bliver spurgt hvilken bil man kører og roder sig ud i de lange række bogstaver, er den date allerede overstået. Man vil blive betragtet som håbløs.

Til gengæld forstår de fleste de to første bogstaver i navnet, og denne model EHS er mærkets model nummer to. Samtidig er vi kravlet op i pris, denne plug-in hybrid er dyrere end den rene el-bil ZS, og på sin egen måde er denne EHS noget særligt, for selv om Kina bygger biler i store bunker, er det kun ganske få der kommer til Europa, og forklaringen er miljø og krav til udledning af snart sagt alt muligt.

Kineserne har ikke den store trang til at udfordre de europæiske miljøkrav, til gengæld er det ikke et problem med de rene el-biler, som snart sagt oversvømmer det danske marked, men MG stammer fra den store SAIC koncern, og en af aktionærerne er General Motor, og General Motors har massevis af motorer stående klar til levering.

De mange funktioner på trykskærmen er alt for rodet og alt for ulogiske at betjene.

Også en 1,5 liters som ligger i denne MG EHS, og det er en motor vi allerede kender.

Først blev motoren introduceret som en god tysk motor, nok mest fordi den dukkede op i Opel Insignia, men MG’s udgave af motoren er noget anderledes, og det ødelægger helhedsindtrykket.

MG EHS deler 1,5 motor med Opel Insignia, desværre i en kastreret udgave, og det er vel ikke meningen med en bil, der er en type både-og.

I en Opel Insignia lægger 1,5 motoren solide 165 HK, vi kan så sige både for og imod selve motoren, men hos MG trækker man kun 122 HK ud af motoren, og det er her det går galt.

For at få det hele til at glide lidt lettere, har SAIC (eller MG) tilføjet en 10-trins automatkasse, og ja, det ligner mest af alt et over-kill. Mindre kan gøre det, og mindre kan gøre det mere elegant end denne 10’er, som har alt for travlt med at skifte gear i et væk.

At kappe en tå

Vi kender GM’s 1,5 motor fra Insignia, hvor den gjorde det ganske godt som mindste motor til de mange leasingbiler. Men at nedgradere motoren til 122 HK grænser til en forbrydelse, og for at få plads til alle komponenter i den kinesiske plug-in, har man fundet en alt for lille benzintank til bilen, så en tur til den anden ende af landet, – det der burde være adelsmærket for en plug-in hybrid, forvandles til irritation, når man skal tanke igen og igen, og desværre er det ved at blive en meget almindeligt trick til en plug-in hybrid, så hvis du overvejer en bil af denne type, er det et af de spørgsmål man skal nu huske at spørge, om bilen er født med en benzintank i anstændig størrelse. Noget der giver en formodet rækkevidde på 4- 500 km som minimum.

Vi er slet ikke kede af biler med komfort, og selve sæderne er rigtigt gode i den kinesiske MG.

Noget ganske andet er det lille trick med at nedgradere forbrændingsmotoren.

Det anser vi for værende direkte forkert. Fídusen ved en plug-in, at man kan bruge bilen til at køre grønt i byerne, og køre helt almindelig, når man skal besøge mormor eller på ferie i det lejede sommerhus.

At skrue ned for benzinmotoren bør slet og ret ikke finde sted, og vi er nogenlunde sikre på, at MG EHS ville være en meget bedre bil, hvis man opretholdt Opels specifikation med 165 HK, og lige nu afstår vi fra at give opskrift på den store forbedring.

Vi elsker komfort

Da vi havde den første MG til test, kaldte vi model ZS for bilen i midten. En midtermodel til det almindelig bymæssige behov, men så snart man laver en bil der skal begive sig ud på både lande- og motorveje, øges kravene betydeligt, og her kniber det lidt for EHS.

Hvorfor skal en plug-in have mindre benzintank end en almindelig bil med benzinmotor. I denne MG tanker man alt for ofte.

Vi efterlyser kort og godt en strammere undervogn, vi beder om en mere præcis styring med bedre føling med vejbanen, og vi er langt fra modstander af biler med komfort, men komfort og køreegenskaber kan afstemmes bedre end det er tilfældet med MG nummer to, – og her er det lige før vi har fundet et meget bedre navn til bilen. MG 2. Mere simpelt og i høj grad mere mundret.

Efter et par på siden af hovedet for lidt manglende køreegenskaber, følger der også en del kritik til de mange funktioner, der styres fra skærmen i midten.

Helt helt er for mange funktioner for komplicerede, for arbejdskrævende, man skal igennem flere skærmbilleder for at komme til den ønskede funktion, og så mangler der efter vor bedste mening logik i opbygningen. Det er som om kineserne hos MG tænker noget anderledes end de mennesker der opfandt bilmærket MG.

MG EHS PHEV

MG EHS er en klasse større end den første MG ZS, bilen er af den nye type cross-over, men også en bil med mulighed for forbedring af undervogn og køreegenskaber.

Pris: fra 269.999 kr

Pris for testbil: 294.799 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

122 HK v. 5500 o/m

10-aut

Samlet ydelse:

258 HK

250 Nm v. 1700-4300 o/m

0-100 km/t: 6,9 sek

Tophastighed: 190 km/t

Rækkevidde el: 52 km

Forbrug: 55,2 km/l

Egenvægt: 1737 kg

Totalvægt: 2196 kg

Trailer: 750/1500 kg

CO-2 g/km 42

Pin It on Pinterest