Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. November '20 20:19 by Jørli Petersen

Stonic med 48V system

Det er slut med 5-trins manuelt gear i Kia Stonic, som i overflod får to type automatgear at vælge imellem.

Kia Stonic har fået en lidt større overhaling på teknik og sikkerhed, og mens man ikke kan se få øje på de store ydre ændringer, er der noget mere at komme efter på det tekniske.

Kias lille SUV-type eller cross-over har både sagt farvel til tidligere tiders teknik, det gælder især den 5-trins gearkasse, som har været benyttet i en række af de mindste modeller, men på Stonic er det slut.

I stedet har man nu mulighed for Kias nye iMT gearkasse, en form for billigere automatgear, en form for automatkobling, og hvis ikke man synes det er godt nok, kan man vælge den både bedre, men også dyrere løsning i form af et automatgear med dobbeltkobling.

Laveste udstyrstrin hedder Prestige.

Anden store nyhed på Stonic er et omgang mild-hýbrid til at forbedre moment. Kia melder åbnet ud om mild-hybrid systemets evne, man beskriver kort og kontant, at mild-hybrid handler om bedre moment, og i det lys er det mere end fornuftigt, at Kia vælger det bedre 48V system end det mere prisbillige 12V system, for selve motoriseringen er efter den vanlige målestok vi bruger på redaktionen, stadig et ganske kildets problem.

Motoren hedder fint og forment T-GDI. Forkortelsen betyder turboladning og direkte benzinindsprøjtning, men bag de finde bogstaver gennem sig samme basis 1-liters 3-cylindrede motor, som ligger i den lille Picanto, og det er udelukkende turboladningen, der holder sammen på lidt fornuftig effekt, og en effekt som får en kærkommen assistance af mild-hybrid system, der leverer sit tilskud af sejtræk via remtræk, der hiver direkte i en skive, der sidder for enden af krumtapakslen.

1-liters turbomotor og et nyt 48V mild-hybrid system. Det handler først og fremmest om moment, lyder det fra Kia.

Effekten i ny Stonic er 100 og 120 HK, priserne starter ved 185.000 og slutter ved 260.000 kr, det handler både om valg af ladetryk på turboen så man henter 120 HK, det handler om automatgear, men det handler også om udstyr, hvor udstyrsniveauerne hedder Prestige og GT-Line, så Kia ser ikke ud til at spare på salt og peber på den daglige æggemad.

Det gennemsnitlige forbrug efter WLTP ligger omkring 17,5 km/l med små udsving efter motor og gear, og med 17,5 km/l som udmelding, kan vi give et godt råd, som handler om køb af bil så hurtigt som muligt.

Fra og med årsskiftet vil bilpriserne stige. Også selv om regeringen ikke får gennemført nye regler for beskatning af biler. Fra og med årsskiftet bliver afgift på alle biler udelukkende beregnet efter WLTP tallet. Den nuværende beregning fra ny til gammel norm bortfalder, så med lavere forbrugstal på alle biler, vil prisen automatisk stige. Dyrere for køberne, godt for statskassen.

Den mest sporty version af opdateret Stonic er GT-Line.

Pin It on Pinterest