Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. September '17 11:40 by Jørli Petersen

Stonic og pumpet Pincanto

Prisen på ny Kia Stonic vil ændres når vi kender de nye afgifter, men det ligger fast, at bilen står klar til salg i slutningen af oktober, og er noget dyrere end populære Renault Captur.

Det bliver et hedt efterår hos Kia, hvis al usikkerhed om ny bilafgifter finder en løsning. Efter Frankfurt udstillingen står Kia klar med hele tre nyheder, den potente Kia Stinger, der flytter Kia op i et helt andet og meget mere sporty segment, mens der bliver anderledes travlhed med at montere nummerplader på den kommende Stonic, som er Kias lette SUV-lignende bil, der skal holde køberne væk fra biler som Renalt Captur, Peugeot 2008 og mange andre.

Kia har nu sat pris på den Stonic, der ventes at være klar i slutningen af oktober. Prisen lægger ud ved 180.000 kr, og det er 20.000 kr mere end laveste pris på Captur, og vi ved allerede, at Kia har valgt et ganske folkeligt motorprogram til Stonic, som udelukkende får 4-cylindrede motorer, begyndende med 1,25 liters og 1,4 liter som de mest almindelige, foruden 1,6 liters diesel med 115 HK i den mindste.

Pumpet Picanto skal ligne noget der kan køre i let terræn, men det handler udelukkende om design.

Når Stonic bliver hverdag, er det tid for en pumpet version af Kia Picanto. Bilen får et design der peger i retning af off-road, Kia har tydligt fået inspiration fra både VW og Opel, men Picanto skal ikke køre off-road. Den bliver bare en anelse højere, som udelukkende hænger sammen med anden hjulmontering, den får en masse nye designdetaljer, og så kommer det mest interessante, den lidt sløve 1-liters 3-cylindrede hverdagsmotor, bliver udstyret med en gang kunstigt åndedræt, så motorydelsen ryger helt på 100 HK. Et plus på mere end 30 HK til Picanto, der får tilnavnet X-Line, men det handler også om hurtigere respons, og mon ikke Kia har strammet lidt op diverse ophæng, bremser og styring, så de 100 HK han forvaltes på fornuftig vis.

Picanto X-Line var beregnet til debut sent på året, men der kan godt stå januar 2018 på de første registreringsattester.

100 rappe turboheste til en Picanto, som også får lidt større frihøjde takket være de større hjul, og vi forventer også en opstrammet undervogn, så de ekstra heste kan holdes i kort snor.

Pin It on Pinterest