Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. August '17 19:04 by Jørli Petersen

Stor Scenic med mangler

Nogle biler skal have mange penge for at sætte 18- eller 19-tomme fælge på en bil, men Renault Scenic har 20 tommer som standard, og de store ruller er en væsentlig og vellykket del af bilens design.

Man kan påstå, at to sæder koster 60.000 kr, hvis man gør regnestykket op på den mest kyniske måde, men Renault Scenic og Grand Scenic skal ses på flere måder. Foruden to ekstra sæder, der kan klappes og foldes helt væk i vognbunden, handler det også om brugsvenlighed, og her vinder Gr. Scenic med flere længder.

Her er bilen, der både kan transportere fem personer plus to benamputerede eller meget nyforelskede plus en anelse bagage, eller fem personer og plads til flytning af en mindre sommerresidens efter ferie, så Grand Scenic er bilen til mennesker med behov for plads, der samtidig sætter pris på god komfort, masser af udstyr og bunkevis af moderne sikkerhedsudstyr, hvor vi som hovedregel bruge en del tid på at lukke for så mange systemer som muligt, efter at have kæmpet den vanlige kamp med alarmer, biblyde, orange blink fra sidespejl, gigantiske røde blinklys i instrumentbordet og et styretøj, der kæmper for at holde bilen inden for de hvide streger, hvis ikke man har haft fingrene på afviserkontakten.

Alt i en Scenic kan foldes og klappes væk. Læg mærke til hvor lidt de gode nakkestøtter fylder.

Motor eller gearkasse

Renault Gr. Scenic er storbror i serien. Det er også den variant af Scenic, der har de største motorer, testbilen er forsynet med det vi mener er den bedste motor til Scenic og Gr. Scenic, den 1,6 liters diesel med 130 HK og en rigtig god daglig økonomi, men vi er kommet i dyb, dyb tvivl, for hvilken model Scenic ville blive indkøbt til redaktionen, hvis det blev alvor?

Vi har tidligere haft standard Scenic under lup. Bilen havde 1,5 liters motor og 7-trins automatgear, og det er det sidste, der for alvor tæller tungt i regnestykket.

Tre rækker sæder giver to ekstra siddepladser, som giver meget stor fleksibilitet. 7-sædet er til bilejere med store pladsbehov.

Vil man have samme lækre daglige komfort og meget vellykkede gearkasse, skal man op i en Gr. Scenic 160 HK, og den maskine er ikke lige vores kop te, så vi er rent ud sagt kommet på en meget vanskelig opgave, men som et klogt mennesker kom til at bemærke, – man kan jo ikke købe bil ud fra det behov man ,kun har et par dage om året, så derfor falder det svære valg ud til fordel for modellen med automatgear, hvilket vil sige, at vi må nøjes med en standard størrelse Scenic og 1,5 motoren, men det siger også noget om vort personlige behov og kvaliteten af automatkassen, – ikke mindst.

Scenic og marginaler

Forskellen fra Scenic 1,5 automatic til Gr. Scenic 1,6 er foruden plads og stærkt forbedret funktion, et spørgsmål om lidt dårligere forbrug af brændstof. Den 130 hestes er også et sekund hurtigere til 100, den klarer 10 mere på toppen, den er lidt tungere som tom, men må laste lidt mere, så man kan sige rigtig meget pænt om Grand Scenic, – og det gør vi gerne, men vi må også smide et mindre bundt forhindringer ind i et regnestykke, for selv om Grand Scenic har plads til mange mennesker og masser af bagage, kan man ikke få det hele i en og samme lækre Renault.

Scenic og Gr. Scenic er helt identiske på forreste række.

Den størst tilladte trailer er fornemme 1850 kg, det svarer til knap og nap idealvægten på en hestetrailer eller en af de store 2-akslede campingvogne med indlagt spa og udsigtsbalkon bag den fuldautomatiske parabol, men vægten for det maksimale vogntog må højst være 3854 kg, og så er vægten på den største trailer pludselig sat ned til 1500 kg, som trods alt er en pæn campingvogn til familiebrug, mens hestetraileren er reduceret til en pony-trailer.

 

Renault Gr Scenic dCi 130

Scenic, Grand Scenic og den endnu større Espace ligger så tæt designmæssigt, at det rent ud sagt er lidt ærgerligt, man næsten ikke kan se forskel på de tre biler.

Priser fra: 299.900 kr

Testbilen koster: 389.900 kr

Motor: 1,6-liter 4-cyl

6-trins man

130 HK v. 4000 o/m

320 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 11,4 sek

Tophastighed: 194 km/t

ECE-snit: 21,7 km/l

Kørevægt: 1676 kg

Totalvægt: 2354 kg

Trailer: 750/1850 kg

CO-2 g/km: 119 g

Pin It on Pinterest