Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. December '19 18:16 by Jørli Petersen

Store forandringer

Opel går meget let hen over en måske væsentlig ændring af Insignia. Motoprogrammet ser ud til at få store ændringer.

Opel Insignia tager hul på endnu et nyt kapitel, når den måske sidste generation Insignia bliver præsenteret på biludstillingen i Bruxelles midt i januar 2020.

Opel har meget travlt med at oplyse om ændret design, man lægger stor energi i at beskrive den ændrede front og det nye bagparti, og så vidt vi kan vurdere på de billeder vi har set, bliver ny Insignia ikke mindre nydelig end den nuværende model.

Næste udgave af Insignia kommer også som stationcar, men de nye motorer ser ikke ud til at have hybrid eller plug-in hybrid i modelprogrammet. Eneste mulighed kan være mild-hybrid.

Ingen ny model uden nye sikkerhedsdetaljer, og det gælder selvfølgelig også for Insignia, nu gælder det i sær nye sikkerhedssystemer omkring alt det der kan ske bag bilen, og med meget få ord oplyser Opel nærmest i forbifarten, at bilen kommer til at køre længere på literen, og denne forbedring skulle hænge sammen med nye motorer til Insignia.

Den oplysning fik nogle røde lamper til at blinke. Nye motorer til Insignia?

Bag den meget diskrete antydning, aner vi en større invasion af PSA motorer, så hvis man vil være mere sikker på, hvad man kan blive tilbudt, når tæppet endeligt bliver trukket af bilen i januar, kan man se nærmere på Peugeot 508, som både er konkurrent og nær kollega til Insignia.

Vi er lidt smånervøse indtil vi har fat i alle fakta, som først frigives sammen med bilens debut i Bruxelles . Der er Opel motorer vi meget gerne ser bevaret, og der er PSA motorer, vi ikke så gerne ser i Insignia. Der er selvfølgelig også glimrende maskiner fra PSA, som vil passe godt til Insignia, men det seneste vi har set fra PSA, giver anledning til en lille rynke i panden, for hvad har PSA nu gang i?

Opel Insignia er også identisk med australske Holden Commodore, hvor topmodellen er udstyret med 3,6 liters V6’er, og det mest interessante er, at Holden Commodore bygges på Opels fabrik i Russelsheim, tre stenkast syd for Frankfurt.

Når man kører forbi Opels fabrik i Rüsselsheim, kan man se Insignia, som ser lidt anderledes ud, og parkeres for sig selv på arealet rundt om fabrikken. Hvis man sætter en kikkert for øjnene, kan man se, at der står Holden på navneskiltet, for Opel Insignia er identisk med Holden Commodore (et godt gammelt Opel navn), Holden er fortsat et mærke under GM, og i Australien sælges Holden Commodore med 2-liters benzin med 260 HK eller med 3,6 liters V6 der lægger 320 HK, og jo, Holden Commodore sælges også som diesel i Australien.

At tænke sig. En Insignia med 320 HK produceres lige midt i EU, men hele bunken af biler bliver puttet i nydelige æsker, og sendt om på den anden side af kloden. Den sidste krølle på Insignia finder vi på det amerikanske marked, hvor Opel Insignia sælges som Buick Regal, her er den amerikanske Insignia udstryret med 2-liters motor med 250 HK, og Regal fås kun som AWD.

Nu venter vi med spænding på hvilke motorer de nye Opel ejere har tiltænkt Insignia.

Sidste udgave af Opel Insignia kører i USA, hvor bilen sælges som Buick Regal. Der tales om modelophør for denne Buick Regal i 2020.

Pin It on Pinterest