Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. August '17 14:52 by Jørli Petersen

Store PSA dag

Carlos Tavares (th) fra PSA byder velkommen til Michael Lohscheller fra Opel. Dagen blev fejret med brede smil, men er der nu også så meget at grine af for Opel? Virkeligheden er måske, at den ene gerne vil, mens den anden ikke har anden mulighed. Fordel selv rollerne.

Den 1. august 2017 er tyske Opel ikke længere en del af den store GM koncern. Alle myndigheder har nikket ja, alle papirer er underskrevet, alt det økonomiske er aftalt, og ved månedsskiftet blev Opel lige så meget tysk, som man har været det siden 1948, hvor Opel blev en del af GM, efter at have været ejet af den tyske stat siden 1942.

Til gengæld blev man mere fransk eller kinesisk, og en ægte Opel fan vil måske ikke bryde sig om et skift til det franske, men med Opel bliver det britiske bilmærke Vauxhall også en del af PSA-koncernen, som nu består af fire (fem) bilmærker: Citroen, DS, Opel, Peugeot og Vauxhall, hvis man regner sidstenævnte for et selvstændigt bilmærke, men hvor fransk er PSA så, når det kommer til stykket? Der er stakkevis af kinesiske penge i franske PSA, som stod på kanten af den berømte afgrund under finanskrisen, og det var i sidste del af finanskrisen, der opstod en lidt tættere kontakt mellem PSA og General Motors.

Da krisen var størst for PSA, købte GM sig ind i PSA koncernen med en større aktiepost, men det er også fortid nu. GM’s aktier er som en del af handlen sendt videre til øvrige aktionærer, og fra august er hverken Citroen, Opel eller Peugeot ikke meget mere fransk, end Land Rover, Jaguar og Rolls Royce er britisk.

Det er nye tider, og vi har kun set side et af det, som fra den ene dag til den anden er blevet en betydeligt større bilkoncern.

 

Pin It on Pinterest